Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Amendă penală pentru 4 tineri și achitare pentru alți 2, într-un dosar cu etnobotanice. Decizie la Tribunalul Alba

Publicat


droguri etnobotanice

Achitare pentru doi tineri din Alba trimiși în judecată pentru deținere și consum de etnobotanice și amendă penală pentru alți patru tineri judecați în același dosar. Cei şase și-au primit sentința din partea magistraților de la Tribunalul Alba. Deoarece aceștia și-au recunoscut faptele, au beneficiat de procedura simplificată.

Doi dintre tineri, Evius T.N. și Daniel B.A., au fost achitați de către magistrații Tribunalului Alba și și-au primit înapoi bunurile sechestrate.

Alți patru tineri – Dumitru R.A., Oliviu M.A., Gavril A.I. și Ionuț G.H. – au primit o amendă penală de 1.800 lei pentru săvârşirea infracțiunii de „efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii”.

Cei patru tineri au fost obligați și la plata sumei de 20.375 lei cu titlu cheltuieli judiciare, din care suma de 10.375 lei în faza de urmărire penală, iar suma de 1000 lei în faza de judecată.

Condamnă pe inculpaţii R. A. Dumitru, M. A. Oliviu, A. I. Gavril, G. H. Ionuţ la pedeapsa de:

– 1.800 (una mie opt sute) lei amendă penală (echivalentul a 180 zile-amendă a câte 10 lei/zi), fiecare inculpat, pentru săvârşirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile prezentei (..). Atrage atenţia fiecărui inculpat asupra disp. art. 63 Cod penal, respectiv, dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile de închisoare.

În baza art. 396 al. 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 al. 1 lit. „b” teza I Cod procedură penală şi Decizia nr. 10/2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, achită pe inculpaţii:

T. N. Evius, de sub învinuirea săvrârşirii infracțiunii (…); B. A. Daniel, de sub învinuirea săvârşirii infracțiunii (..)

– deduce pentru fiecare inculpat durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, după cum urmează: pentru inculpaţii R. Al. Dumitru, M. A. Oliviu, Al. I. Gavril, B.A. Daniel perioada 23.03.2016 – 21.07.2016, iar pentru inculpatul G. H. Ionuț perioada 5.04.2016 – 3.08.2016.

În baza art. 112 al. 1 lit. „f” Cod penal dispune confiscarea specială a bunurilor de la inculpaţi, după cum urmează:

– de la inculpatul R.A. Dumitru, ridicate și păstrate la Camera de corpuri delicte a IPJ Alba, conform procesului-verbal seria AB nr. 0029782 din 13.04.2016.

– de la inculpatul A. I. Gavril, ridicate și păstrate la Camera de corpuri delicte a IPJ Alba (…)

– de la inculpatul G. H. Ionuţ, ridicate şi păstrate la Camera de corpuri delicte a IPJ Alba (..)

(…) Dispune confiscarea sumelor de bani obţinute din vânzarea substanţelor interzise, după cum urmează:

– de la inculpatul R.A. Dumitru, suma de 690 lei (23 plicuri x 30 lei/plicul)

– de la inculpatul M.A. Oliviu, suma de 315 lei (21 plicuri x 15 lei/plicul)

– de la inculpatul A.I. Gavril, suma de 50 lei (2 plicuri x 25 lei/plicul)

– de la inculpatul G.H. Ionuţ, suma de 17.000 lei (340 plicuri x 50 lei/plicul).

Dispune restituirea în favoarea inculpaţilor B.A. Daniel şi T.N. Evius a bunurilor ridicate de la aceştia şi depuse spre păstrare la Camera de Corpuri Delicte a IPJ Alba, conform procesului-verbal seria AB nr. 0029767 din 06.04.2016 şi procesului-verbal seria AB nr. 0029784 din 13.04.2016.

În baza art. 274 al. 1, 2 Cod procedură penală obligă pe fiecare inculpat condamnat la plata sumei de 20.375 lei cu titlu cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 10.375 lei în faza de urmărire penală, iar suma de 1000 lei în faza de judecată”, se arată în decizia Tribunalului Alba.

foto: arhivă


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ABRUD

Fostul șef al Cupru Min Abrud, Nicolae Turdean, numit președintele Agenției pentru Resurse Minerale

Publicat

Premierul Ludovic Orban l-a numit vineri în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) pe Nicolae Turdean, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Nicolae Turdean a fost director al companiei de stat CupruMin și este considerat un apropiat al lui Remus Vulpescu. Orban l-a demis pe fostul președinte, Gigi Dragomir. El […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Echipa Netflix, agresată de tăietorii de lemne din România. Jurnaliștii, „sechestrați” în pădure la filmarea unui documentar

Publicat

Tăierile ilegale de lemn din codrii seculari sau din parcurile naţionale ale României fac subiectul unei anchete realizate de o echipă de jurnalişti americani şi vor fi prezentate în cadrul unui mini-serial difuzat de Netflix. Realizatorii seriei de documentare intitulată „Broken” şi activiştii care îi însoţeau la filmările de la Sebeş, din Parcul Național Retezat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: La Alba Iulia, iarna e ca primăvara. Un cais, ”păcălit” de vremea caldă, a înfrunzit

Publicat

Un cais din curtea unui cetățean din Alba Iulia a înfrunzit la mijlocul lunii noiembrie. ”De vină” este vremea frumoasă din ultimele zile, nefiresc de caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile de peste 18 grade ziua, înregistrate în oraș, aduc aminte mai degrabă de primăvară, decât de iarnă. ”Caisul este aproape uscat, abia face […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Polițiștii de la Rutieră, câștigătorii Turneului de fotbal ”Iani Mitracu” de la Alba Iulia. Clasament

Publicat

Peste 130 de polițiști din județul Alba au participat, joi, la ediția a V-a a turneului de fotbal dedicat memoriei fostului polițist și fotbalist Iani Mitracu. Locul I a fost câștigat de echipa Serviciului Rutier Alba Iulia. Turneul fotbalistic este unul omagial și este organizat în memoria lui Iani Mitracu, fost poliţist în cadrul Inspectoratului […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate