Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amendă penală pentru un preot din Alba care a bătut un minor. Decizie a Judecătoriei Câmpeni

Publicat

Un preot din Abrud, acuzat că, în 2016, a bătut un minor a primit o amendă penală din partea Judecătoriei Câmpeni. Mai exact omul bisericii l-ar fi lovit pe tânăr cu portiera automobilului pe care îl conducea, l-ar fi băgat în mașină unde l-ar fi dat cu capul de bord, i-ar fi aplicat un pumn în gură și câteva palme peste față. Toată ”corecția” a venit ca urmare a lovirii în joacă, cu un obiect metalic a porții casei parohiale.

Amendă penală pentru un preot din Abrud din partea Judecătoriei Câmpeni. Pedepsa primită de către Berindei Daniel vine ca urmare a unei fapte comise de acesta în 2016, când atunci ar fi bătut un minor de 17 ani.

Pe lângă amenda penală, magistrații din Câmpeni l-au obligat pe preot să plătească 2.000 de lei daune morale către tânărul bătut.

„În baza art. 396 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală raportat la art. 83 Cod penal condamnă pe inculpatul B.D. la pedeapsa amenzii penale de 1500 lei amendă penală ( 50 zile amendă x 10 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal, în dauna părţii vătămate C.G.B. În baza art. 63 Cod penal pune în vedere inculpatului că neachitarea cu rea-credinţă a amenzii se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile închisoare. Admite în parte acţiunea civilă şi obligă pe inculpat să plătească părţii civile 2.000 lei cu titlu de daune morale. Cu cheltuieli judiciare”, se arată în decizia Judecătoriei Câmpeni.

Potrivit actului de trimitere în judecată, preotul s-a enervat peste măsură pe nişte adolescenţi care, în joacă, au lovit cu un obiect metalic poarta casei parohiale, dar a ales să se răzbune pe cel mai nevinovat dintre ei.

Potrivit anchetatorilor, în 4 februarie 2016, în jurul orei 20.00, persoana vătămată, împreună cu alţi doi prieteni, se deplasau pe o stradă din oraşul Abrud, stradă pe care se află şi casa parohială, iar unul dintre prietenii victimei a aruncat cu un obiect de fier în poarta metalică a casei parohiale cu intenţia de a-l speria pe tânărul care, ulterior, a căzut victimă preotului.

Acesta a pornit maşina şi, înarmat cu o bucată de metal, a plecat să-i prindă pe cei care-i loviseră poarta.

Când l-au văzut, cei trei minori au rupt-o la fugă, însă preotul a reuşit să-l prindă pe unul dintre ei, pe care l-a lovit cu portiera automobilului, l-a imobilizat şi l-a băgat în maşină pe scaunul din dreapta, cu intenţia de a-l duce la sediul Poliţiei. În maşină, preotul i-a mai aplicat tânărului un pumn în zona obrazului stâng, l-a trântit cu capul de bord şi i-a mai aplicat câteva lovituri cu dosul palmei în zona gurii, potrivit Adevărul.ro

A doua zi după incident, tânărul bătut de preot s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală şi a obţinut un certificat medico-legal cu 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Decizia Judecătoriei Câmpeni nu este definitivă și poate fi atacată la Curea de Apel Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax