Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AMENDĂ penală pentru un tânăr din Alba care a băut șapte beri, opt cocktail-uri la o petrecere și a provocat un accident rutier

Publicat

Un tânăr din Blaj care a băut la o petrecere, potrivit declarației sale șapte beri și opt cocktail-uri, iar apoi s-a urcat la volan, a fost recent condamnat. Beat fiind, tânărul a pierdut controlul mașinii și a ajuns cu autoturismul într-un șant. 

Magistrații Judecătoriei Blaj au optat pentru o amendă penală după ce au analizat conduita tânărului. Mai exact, aceștia au considerat că este integrat în societate și că de la data comiterii faptei nu a mai avut probleme cu legea în acest sens.

Ce s-a întâmplat

Fapta pentru care tânărul a fost condamnat a avut loc în 8 august 2022. Atunci a participat la o petrecere la un restaurant din Blaj, petrecere care a ținut toată noaptea.

Potrivit declarației din timpul procesului a băut în jur de 7 sau 8 beri, și vreo 8 cocktail-uri alcoolice.

Apoi dimineața, în jurul 6.30 a plecat de la petrecere în spre casă. S-a urcat la volanul mașinii și a început să conducă pe străzile din oraș.

La un moment dat, pe strada Păcii, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina într-un șanț. Acolo a fost găsit de un martor care a sunat la 112 și a raportat incidentul.

Accidentul a fost mediatizat și de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă de la data respectivă.

Ce alcoolemie avea

Când au ajuns polițiștii la fața locului și l-au testat cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat. Apoi la probele biologice, a avut o alcoolemie de 1,73 g/l, alcool pur în sânge, iar la a doua recoltare (ora 08:40) a avut o alcoolemie de 1,64 g/l, alcool pur în sânge.

Cum au judecat cazul magistrații

(…) instanţa reţine că aceasta era în vârstă de 19 de ani la data săvârşirii infracţiunii, este bine integrat în societate şi este student, recunoscând totodată fapta reținută în sarcina sa. Subliniind durata de timp scursă de la data săvârşirii faptei şi atitudinea inculpatului (a recunoscut fapta, nu a mai fost sancţionat ulterior pentru fapte penale sau contravenţii la regimul rutier), instanţa concluzionează că pentru sancţionarea şi formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept este necesară şi suficientă pedeapsa amenzii (iar nu închisoarea).

Mai pe scurt au concluzionat că tânărul este integrat în societate și că nu a mai fost sancționat pentru fapte similare.

Drept urmare, l-au condamnat la o amendă penală de 1400 de lei, pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea a mai fost obligat la plata a 600 de lei cu titlul cheltuieli de judecată.

Decizia nu a fost definitivă.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax