Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Amendă pentru un primar din Alba care și-a angajat soția la primărie. Motivarea Judecătoriei Câmpeni

Publicat


tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Cum au motivat magistrații Judecătoriei Câmpeni decizia de a îl sancționa cu amendă de 1.000 de lei, pe primarul din Lupșa, Dănuț Bârzan, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese.

Reamintim că din raportul de evaluare întocmit în 2015 de Agenţia Naţională de Integritate, rezultă faptul că primarul Dănuţ Bârzan a emis şi a semnat dispoziţia de numire în Compartimentul Urbanism al primăriei a soţiei sale, care a primit drepturi salariale în valoare de 24.031 lei.

La stabilirea în concret a gradului de pericol social, instanţa a ţinut seama de modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, de scopul urmărit, de împrejurările în care fapta a fost comisă, de urmarea produsă sau care s-ar fi putut produce precum şi de persoana şi conduita făptuitorului. ”În cauză, activitatea presupus infracţională desfăşurată de inculpat a adus o atingere modică valorilor sociale ocrotite de lege, situaţie ce rezultă din împrejurările în care fapta a fost comisă urmarea produsă, (folosul material 24.031 lei ) şi datele personale ce caracterizează inculpatul.

Cu privire la aspectele favorabile ce caracterizează inculpatul, constatăm că nu are antecedente penale, are studii medii, este integrat în societate, ocupând în prezent funcţia de primar al comunei Lupşa şi a recunoscut comiterea faptei în sensul că a semnat dispoziţia nr. 58/7.02.2013 de numire în cadrul compartimentului urbanism din aparatul de specialitate al primăriei comunei Lupşa a soţiei sale, a manifestat interes în desfăşurarea procedurilor, prezentându-se în faţa organelor de urmărir e penală şi a instanţei de fond.

Astfel, considerăm că scopul procesului penal poate fi atins faţă de inculpat prin aplicarea unei sancţiuni cu amendă administrativă nefiind oportună condamnarea sa şi prin urmare (…) achită pe inculpatul Bârzan Dănuţ Vasile pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interes şi aplică inculpatului sancţiunea administrativă cu amendă în cuantum de 1000 lei”, se precizează în motivarea deciziei de la Judecătoria Cîmpeni.

Decizia nu este definitivă, soluţia fiind atacată chiar de către primar cu apel, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Primarul Dănuţ Bârzan continuă demersurile judiciare şi pe cale civilă pentru a desfiinţa decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care a fost declarat în conflict de interese administrativ. Nu mai puţin de cinci procese a deschis acesta la Tribunalul Alba, Curtea de Apel şi ÎCCJ.

Pe lângă solicitarea privind revizuirea sentinţei definitive, primarul din Lupşa mai doreşte anularea ordinului emis de prefectul de Alba în octombrie 2018 prin care s-a constatat încetarea mandatului de primar. În decembrie 2018, acesta a obţinut suspendarea ordinului astfel încât a revenit în funcţia de primar la comunei.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de ceață, chiciură și polei în Alba și în alte trei județe din țară. Localitățile vizate

Publicat

ceata

Meteorologii au emis duminică o atenționare Cod Galben de ceață valabilă în județul Alba și alte trei județe din țară. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), până la ora 14:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m. Izolat, sunt așteptate depuneri îngheţate (chiciură, ghețuș sau polei). Atenționarea valabilă pentru județul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban spune că „nu e sigur 100%” că vor crește pensiile din toamnă. Și alocațiile pentru copii depind de resurse

Publicat

Premierul Ludovic Orban a transmis că majorarea alocațiilor pentru copii și a pensiilor, în a doua parte a anului, depind de starea economiei, în condițiile în care PSD a mărit artificial punctul de pensie. Ludovic Orban a declarat, într-un interviu la HotNews.ro, că pensiile și alocațiile pentru copii vor crește, însă numai dacă starea economiei […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Programul Rabla pentru electrocasnice va continua în acest an. Ministrul Mediului: Se analizează extinderea pentru alte aparate

Publicat

electrocasnice

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat sâmbătă că programul Rabla pentru electrocasnice va continua în 2020 și că există în acest moment discuții despre bugetul acestui program. „Îl vom continua, cu siguranţă îl vom continua, am avut discuţii săptămâna trecută cu colegii de la Administraţia fondului de mediu şi am discutat ca până când vom […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

INCENDIU la Tărtăria. Acoperișul unei anexe gospodărești a luat foc. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit duminică, în jurul orei 11:20, în localitatea Tărtăria. Din primele informații, focul a cuprins acoperișul unei șuri. Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Sebes intervine pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe gospodărești (șură) în localitatea Tărtăria. Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate