Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amendă exagerată dată de Poliția Locală Alba Iulia, contestată de o femeie care a parcat de urgență într-un loc nepermis

Publicat

trecere sfanta ecaterina

O femeie din Alba Iulia care se afla într-o situație de urgență s-a trezit cu mașina ridicată și cu o amendă de 580 de lei, dată de Poliția Locală, pentru că a parcat câteva minute la mai puțin de 25 de metri față de o trecere de pietoni.

Aceasta a contestat amenda primită de la agenții Poliției Locale din Alba Iulia și un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar în 16 ianuarie magistrații instanței au dat o primă sentință.

În data de 30 iulie 2019, femeia în cauză și-a parcat automobilul în dreptul Bisericii Sfânta Ecaterina din Alba Iulia, la o distanță mai mică de 25 de metri față de trecerea de pietoni.

Aceasta se afla într-o situație de urgență, deoarece trebuia să ajungă la Policlinica din oraș, de unde a ridicat o adeverință de la medicul de familie deoarece soțul său trebuia să fie internat de urgență la spitalul din Târgu Mureș.

Femeia și-a parcat mașina în intervalul orar 12.46 – 13.02, pe partea dreaptă, iar automobilul era mic și nu împiedica depășirea sau vizibilitatea participanților la trafic.

Mai mult, potrivit motivării instanței, ”reclamanta a precizat că, după trecerea de pietoni erau parcate și alte autoturisme care nu au respectat distanța de 25 de metri de la trecerea de pietoni, însă doar autoturismul său a fost ridicat, deși era oprit la distanță mai mare de trecerea de pietoni, decât celelalte”.

De asemenea, ”reclamanta a precizat că a achitat și suma de 290 lei cu titlu de ½ din amenda aplicată cu toate că este la prima abatere de acest gen și i s-ar fi putut aplica și o sancțiune mai ușoară, gen un avertisment. Mai mult, a menționat că beneficiază de o pensie foarte mică din învățământ”, se mai arată în documentul citat.

În timpul procesului reclamanta nu a contestat procesul verbal și și-a recunoscut vina, dar a considerat că suma cu care a fost amendată fost foarte mare.

Magistrații de la Judecătoria Alba Iulia au considerat că: ” femeia a fost nevoită să găsească cât mai repede un loc de parcarea pentru a putea ridica adeverința de la medicul de familie având în vedere că starea de sănătate a soțului său era foarte gravă și trebuia transportat de urgență la spitalul din Târgu Mureș, aspect dovedit prin înscrisurile depuse la dosarul cauzei de către petentă” .

Mai mult, instanța a reținut și faptul că sancțiunea aplicată petentei are un cuantum ridicat prin raportare la venitul mediu și având în vedere pericolul social concret al faptei reținute în sarcina sa, precum și faptul că din cazierul auto al petentei, depus la dosar rezultă că aceasta nu a mai fost sancționată pentru alte contravenții.

Prin urmare, instanța a decis că sancțiunea de 580 de lei dată de polițiștii locali nu a respectat criteriile de proporționalitate și au decis înlocuirea amenzii cu un avertisment.

”(…) sancțiunea aplicată femeii nu respectă criteriile de proporționalitate impunându-se înlocuirea sancțiunii amenzii în cuantum de 580 cu avertisment”.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară în termen de 30 de zile.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax