Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amendă exagerată dată de Poliția Locală Alba Iulia, contestată de o femeie care a parcat de urgență într-un loc nepermis


Publicat

trecere sfanta ecaterina

O femeie din Alba Iulia care se afla într-o situație de urgență s-a trezit cu mașina ridicată și cu o amendă de 580 de lei, dată de Poliția Locală, pentru că a parcat câteva minute la mai puțin de 25 de metri față de o trecere de pietoni.

Aceasta a contestat amenda primită de la agenții Poliției Locale din Alba Iulia și un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar în 16 ianuarie magistrații instanței au dat o primă sentință.

În data de 30 iulie 2019, femeia în cauză și-a parcat automobilul în dreptul Bisericii Sfânta Ecaterina din Alba Iulia, la o distanță mai mică de 25 de metri față de trecerea de pietoni.

Aceasta se afla într-o situație de urgență, deoarece trebuia să ajungă la Policlinica din oraș, de unde a ridicat o adeverință de la medicul de familie deoarece soțul său trebuia să fie internat de urgență la spitalul din Târgu Mureș.

Femeia și-a parcat mașina în intervalul orar 12.46 – 13.02, pe partea dreaptă, iar automobilul era mic și nu împiedica depășirea sau vizibilitatea participanților la trafic.

Mai mult, potrivit motivării instanței, ”reclamanta a precizat că, după trecerea de pietoni erau parcate și alte autoturisme care nu au respectat distanța de 25 de metri de la trecerea de pietoni, însă doar autoturismul său a fost ridicat, deși era oprit la distanță mai mare de trecerea de pietoni, decât celelalte”.

De asemenea, ”reclamanta a precizat că a achitat și suma de 290 lei cu titlu de ½ din amenda aplicată cu toate că este la prima abatere de acest gen și i s-ar fi putut aplica și o sancțiune mai ușoară, gen un avertisment. Mai mult, a menționat că beneficiază de o pensie foarte mică din învățământ”, se mai arată în documentul citat.

În timpul procesului reclamanta nu a contestat procesul verbal și și-a recunoscut vina, dar a considerat că suma cu care a fost amendată fost foarte mare.

Magistrații de la Judecătoria Alba Iulia au considerat că: ” femeia a fost nevoită să găsească cât mai repede un loc de parcarea pentru a putea ridica adeverința de la medicul de familie având în vedere că starea de sănătate a soțului său era foarte gravă și trebuia transportat de urgență la spitalul din Târgu Mureș, aspect dovedit prin înscrisurile depuse la dosarul cauzei de către petentă” .

Mai mult, instanța a reținut și faptul că sancțiunea aplicată petentei are un cuantum ridicat prin raportare la venitul mediu și având în vedere pericolul social concret al faptei reținute în sarcina sa, precum și faptul că din cazierul auto al petentei, depus la dosar rezultă că aceasta nu a mai fost sancționată pentru alte contravenții.

Prin urmare, instanța a decis că sancțiunea de 580 de lei dată de polițiștii locali nu a respectat criteriile de proporționalitate și au decis înlocuirea amenzii cu un avertisment.

”(…) sancțiunea aplicată femeii nu respectă criteriile de proporționalitate impunându-se înlocuirea sancțiunii amenzii în cuantum de 580 cu avertisment”.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară în termen de 30 de zile.

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zile libere în luna iunie: Românii au parte de două minivacanțe. Care sunt perioadele de sărbători legale până la finalul anului

Publicat

zile libere

Weekendul 30 – 31 mai alături de 1 iunie formează prima minivacanță, de care românii au parte în această perioadă. 

De asemenea, o altă minivacanță va fi în perioada 6, 7, 8 iunie, care cuprinde duminica și a doua zi de Rusalii. 

De altfel, zilele de 1 iunie – luni – Ziua Copilului și 8 iunie – luni – A doua zi de Rusalii sunt singurele zile libere din luna iunie.

Până la sfârșitul anului românii mai au parte de urmatoarele zile libere:

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei (minivacanță de 4 zile)

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

Publicat

Din 1 iunie terasele din țară se redeschid pentru clienți. Industria pub-urilor a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, deoarece fără clienți afacerile nu pot exista. 

După aproape trei luni de inactivitate, ”marea deschidere” vine cu o serie de recomandări, dar și cu o capacitate mult mai redusă decât cea normală. 

Am stat de vorbă cu Irinel Gruian, patronul terasei „La Vizitiu” situată în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru a afla cum s-a pregătit pentru redeschiderea de luni, 1 iunie. 

În primul rând redeschiderea vine cu o reducere a capacității terasei cu aproape 60 %, deoarece trebuie respectată distanța de 2 metri între mese, la care se adaugă un culoar de trecere de 1,5 metri, necesar deplasării ospătarului de la o masă la alta.

La intrarea în tură, angajaților li se va măsura temperatura care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade, iar valoarea rezultată va fi trecută într-un registru.

CITEȘTE ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

De asemenea, toți angajații vor purta mască de protecție, capișon și șorț. Măști vor fi  nevoiți să poarte și clienții când vor folosi toaleta din interiorul localului.

Dacă aceștia nu au  mască asupra lor, vor primi una din partea firmei. De asemenea, la intrarea pe terasă vor exista aparate cu dezinfectant.

Un alt lucru implementat la barul din Alba Iulia este posibilitatea de a scana meniul cu un smartphone, utilizând tehnologia QR code. În acest fel clienții nu vor mai atinge fizic meniul imprimat.

După ce clienții vor pleca de pe terasă, ospătarii vor dezinfecta masa la care aceștia au stat.

Potrivit autorităților, după deschiderea teraselor în aer liber de pe 1 iunie, la jumătatea lunii ar putea fi deschise și resturantele la interior.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate