Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amendă uriașă pentru Euroins, lider pe piața RCA. 500.000 de lei pentru nereguli la soluționarea dosarelor de daună

Publicat

Probleme serioase la Euroins. Compania de asigurări cu acționariat bulgar, puternic expusă pe piața RCA, a fost amendată miercuri cu 500.000 de lei și a intrat în administrarea Fondului de Garantare cel putin pentru o vreme.

„Consiliul ASF a decis sancționarea societății Euroins cu amendă în cuantum de 500.000 de lei. În urma controlului efectuat, au fost constatate o serie de încălcări ale Legii 132/2017 în ceea ce privește procedurile de soluționare a dosarelor de daună RCA. Au fost constatate, de asemenea, deficiențe cu privire la mecanismele de control intern constituite la nivelul societății, precum și nereguli referitoare la modul de constituire a rezervelor tehnice și a calității datelor. Consiliul ASF a impus o serie de măsuri de natură operațională menite să conducă la remedierea, într-un termen de maximum șase luni, a aspectelor constatate”, se precizează într-un comunicat al Autorității de Supraveghere Financiară.

Deciziile au fost luate miercuri de consiliul ASF, care a constat mari nereguli ale companiei. Dar simplificat, au legătură cu despăgubirile pentru daune – dosare întârziate, despăgubiri parțiale, facturi întârziate către service-uri.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a mai decis şi pe data de 5 februarie 2020 sancţionarea acestui asigurător cu suma de 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale stipulate în Legea 132/2017 şi Norma 20/2017 referitoare la:

  • înregistrarea cererii de despăgubire depusă la dosar;
  • răspunsul privind solicitarea de despăgubire şi formularea ofertei;
  • utilizarea Procesului verbal de constatare care nu conţine menţiunea conform căreia persoana prejudiciată are dreptul să se poată adresa oricărei unităţi reparatoare auto, fără nicio restricţie sau constrângere din partea asigurătorului RCA;
  • utilizarea unor surse de referinţă neprevăzute în legislaţia din domeniul asigurărilor;
  • termenul de încheiere a procesului verbal suplimentar de constatare.

Pe finalul anului trecut, Euroins mai luase o sancțiune însă de doar 50.000 de lei. 

sursa: digi24.ro, asfromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax