Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Amendamentul Dîrzu a extins aplicarea Programului național ”Schi în România” pentru mai multe zone montane din Alba

Publicat

Ioan Dirzu 1

Astăzi, Parlamentul României a adoptat Legea privind modificarea şi completerea Legii nr.526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului „Schi în România „. Deputatul Ioan  Dîrzu a transmis că „În calitate de deputat de Alba, am făcut un amendament prin care am extins lista zonelor identificate pentru dezvoltarea domeniului schiabil și practicarea altor sporturi de iarnă, cuprinse în cadrul Programului național de dezvoltare a turismului „Schi în România”.

„Astfel, prin amendamentul Dîrzu, sunt cuprinse în Programul național următoarele zone: Abrud, Arieşeni, Baia de Arieş, Poarta Raiului (Şureanu), Zlatna, zona turistică ”Ursoaia” (comuna Horea, comuna Gârda, comuna Albac) Munții Șureanu, Munții Apuseni, Munții Metaliferi, Munții Bihariei, Munții Bihorului, Muntele Găina, Muntele Mare și Munții Trascăului.

Dezvoltarea accelerată a serviciilor de turism montan, dublată de tendința europeană a dezvoltării agroturismului, impune intervenția statului în construirea unei infrastructuri rutiere, de utilități publice și de alte servicii care să aducă turismul montan la standardele TQM mondiale.

Munții Șureanu, Munții Apuseni, zona turistică ”Ursoaia”, Munții Metaliferi, Munții Bihariei, Munții Bihorului, Muntele Găina, Muntele Mare și Munții Trascăului au un potențial de dezvoltare enorm, susținut de relieful prielnic dezvoltării sporturilor de iarnă, de specificitatea serviciilor turistice din zonă și de apropierea lor de Vestul țării. Astfel, este imperios necesar ca aceste zone să fie cuprinse în programele guvernamentale de sprijin pentru dezvoltarea unor domenii schiabile și de alte sporturi de iarnă.

În calitate de vicepreședinte al comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, am votat cu inima deschisă acest amendament, gândindu-mă la moții și la cetățenii județului Alba din aceste zone care vor putea prospera din serviciile turistice de iarnă. Îmi doresc ca județul nostru să devină o bijuterie a sporturilor de iarnă pentru întreaga țară și, în acest sens, cred că un prim-pas l-am făcut astăzi în Parlament”.

Ioan Dîrzu, Deputat PSD de Alba


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Muniție neexplodată, găsită în localitatea Cugir. Echipa pirotehnică ISU Alba, chemată să intervină

Publicat

Echipa pirotehnică ISU Alba, Detaşamentul Alba Iulia a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Este vorba despre asanarea unui teren de muniţie neexplodată, găsită pe raza oraşului. Revenim cu detalii. Foto: arhivă  

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, imaginea unui concurs de latte art în China. Dan Băcăințan, carieră mondială în domeniul cafelei

Publicat

d

Un tânăr din Alba Iulia a fost, pentru câteva zile, imaginea unui concurs de latte art, în China. Dan Băcăințan nu este însă orice tânăr. El este campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea și a reprezentat această țară la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia, unde s-a clasat în elita celor mai buni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate