Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amendamentul Florin Roman produce efecte: Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut cu peste 21.000

Publicat

roman

În cursul anului trecut, deputatul PNL de Alba, Florin Roman a depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de Parlament, prin care a propus ca cei care sunt apți de muncă și refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane, cifra confirmată oficial de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la o interpelare făcută de către deputat.

„În timpul celor trei luni de la preluarea guvernării, PNL a redus în urma controalelor de fond numărul asistaților sociali apți de muncă, de la o medie de 235.000 persoane la 166.059.

Cei care au refuzat să opteze pentru un loc de muncă, în conformitate cu pregătirea lor, au pierdut ajutorul social și nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni. Tot fără ajutor social au rămas și cei care pot lucra dar nu s-au prezentat la două sesiuni de angajare în baza ofertelor de muncă ale ministerului muncii.

În practica de control au fost introduse și primăriile, care țin evidență slujbelor sezoniere pentru cei apți de muncă. Din discuțiile purtate cu Ministerul Muncii, am reținut ca sunt comparate bazele de date, se fac verificări complexe, astfel încât să nu mai existe cazuri când beneficiari ai ajutorului social, oameni apti de munca, veneau la primărie să-și ridice ajutorul social din bolizi de lux, sau locuiau în adevărate vile.

PNL este hotărât să reducă la minim numărul ajutoarelor sociale, iar de acestea trebuie să beneficieze doar cei care au cu adevărat nevoie. Guvernarea PNL încurajează munca, nu nemunca”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat.

Vezi AICI răspunsul primit de la Ministerul Muncii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax