Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amendat pentru APEL FALS la 112. Un bărbat din Ungheni, aflat într-un bar din Aiud, a vrut să afle de ce i-a dispărut berea din sticlă

Publicat

masini jandarmi Un bărbat din comuna Ungheni, judeţul Mureş a fost amendat de jandarmi, după ce, aflat într-un bar din Aiud, a apelat nejustificat numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă, 112. A reclamat un furt, dar de fapt voia să afle circumstanţele în care i-a dispărut… berea din sticlă.

În vârstă de 34 de ani, bărbatul domiciliat în comuna Ungheni, judeţul Mureş, a apelat 112, joi seara şi a solicitat ajutor deoarece, spunea acesta, fusese victima unui furt. Imediat un echipaj de jandarmerie a fost direcţionat pentru a oferi sprijin apelantului şi a luat contact cu acesta în aproximativ cinci minute. Se afla într-un local situat pe strada Horea din municipiul Aiud, localitate pe raza căreia locuieşte fără forme legale şi, sub influenţa vădită a alcoolului, le-a cerut jandarmilor să afle cine i-a băut berea.

Jandarmii i-au explicat că situaţia nu constituie o urgenţă, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că bărbatul nu este la prima abatere de acest fel, el mai fiind sancţionat pentru astfel de fapte. Ca şi în precedentele cazuri i-au fost expuse situaţiile în care este îndreptăţit să apeleze 112, iar la final a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, “ este o situaţie de urgenţă atunci când se impune intervenţia Poliţiei (Jandarmeriei), Pompierilor şi Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea şi mediul”, iar pentru a aprecia corect dacă o situaţie este de urgenţă, cetăţeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare „este nevoie de asistenţa IMEDIATĂ a Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul?”.

Cu toate acestea, sunt cetăţeni care nesocotesc această regulă, apelează abuziv numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă şi creează o situaţie de risc pentru cei care au întradevăr nevoie de ajutor. Pentru descurajarea acestor atitudini, cadrul legislativ prevede sancţiuni contravenţionale şi nu de puţine ori jandarmii au apelat la măsuri punitive, transmit jandarmii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax