Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amendaţi de jandarmi cu 10.400 de lei, pentru că au recoltat ilegal fructe de pădure din zona Arieşeni

Publicat

Treisprezece persoane, originare din judeţul Bihor, au fost sancţionate contravenţional de jandarmii montani. deoarece au fost surprinse în timp ce recoltau ilegal fructe de pădure din zona Arieşeni, judeţul Alba, în perioada de 2-3 iulie,. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 10.400 de lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării şi predate ocolului silvic competent teritorial peste 300 kg de afine nesortate.

Pentru prevenirea acestor fapte ilegale, jandarmii reamintesc cetăţenilor că recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului şi/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii constituie contravenţie silvică şi se sancţioneazã cu amendă de la 800 lei până la 1.000 lei.

Produsele nelemnoase specifice fondului forestier naţional sunt reprezentate prin:  faună de interes cinegetic, peşte din apele de munte, din crescătorii, bălţi şi iazuri din fondul forestier, fructe de pădure, seminţe forestiere, ciuperci comestibile din flora spontană din cuprinsul acestuia, plante medicinale şi aromatice din cuprinsul acestuia, răşină, alte produse. Produsele pădurii aparţin proprietarilor sau deţinãtorilor acesteia, după caz, cu excepţia faunei de interes cinegetic şi a peştelui din apele de munte. Recoltarea şi/sau achiziţionarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier se fac pe baza avizelor, a autorizaţiilor şi a actelor de estimare eliberate de unităţile silvice pe principiul teritorialităţii, în conformitate cu normele tehnice aprobate prin ordin al conducãtorului autoritãţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax