Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenințări cu greva foamei în fața Prefecturii Alba. Zeci de asistenți ai persoanelor cu handicap din Șpring, fără salarii

Publicat

Aproape 50 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap din Șpring au rămas fără salarii din luna iulie. Mai exact, primăria din localitate nu mai are bani pentru plata acestora, asta în condițiile în care instituția a plătit din fonduri proprii salariile în ultimele luni. 

Potrivit primarului Daniel Gheorghe Rusu, statul trebuie să acopere 90% din salariile asistenților personali, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat de luni bune la Șpring. Singurele fonduri care au mai venit pentru plata salariilor au fost de 50%, iar diferența a fost acoperită din bugetul primăriei.

Rusu a mai declarat pentru alba24.ro că a semnalat de mai multe ori problema către instituțiile abilitate, dar fără rezultat. Mai mult, acesta a declarat că, dacă situația nu se va rezolva, alături de alte persoane,  intenționează să intre în greva foamei, în fața clădirii Prefecturii și a Consiliului Județean Alba.

Aparținătorul unei persoane cu handicap din localitate a declarat că salariul pe care îl primește este în jur de 1.800 de lei, în care intră și bonuri de masă în valoare de 300 de lei. Asta în condițiile în care unii pacienți au nevoie de medicamente care săptămânal costă peste 250 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax