Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 1.500 de lei aplicate de jandarmi. Şapte persoane din Alba Iulia, Blaj şi Sebeş, sancţionate pentru provocarea unor scandaluri

Publicat

Şapte persoane din judeţul Alba au fost sancţionate contravenţional de jandarmi la sfârşitul săptămânii trecute, deoarece au provocat şi participat la scandaluri în locuri publice. Valoarea amenzilor aplicate scandalagiilor este de 1.500 de lei.

Sâmbătă, în jurul orei 15.00, un echipaj de jandarmerie a intervenit pe strada Ciocârliei din municipiul Alba Iulia şi a aplanat un scandal în care erau implicaţi doi bărbaţi. Cei doi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu au putut indica jandarmilor motivul de la care a pornit cearta. Identificaţi ca fiind S.M.P. (24 de ani) şi M.G. (48 de ani), aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 200 de lei.

Tot sâmbătă, în jurul orei 20.00, un echipaj din cadrul Secţiei de Jandarmi Sebeş a intervenit în cartierul Mihail Kogălniceanu din localitate pentru aplanarea unui conflict în care erau implicaţi doi tineri. Pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, acutizate de consumul de alcool, cei doi se înjurau şi se ameninţau reciproc cu acte de violenţă, fără să ţină cont că episodul vulgar era urmărit de numeroşi cetăţeni indignaţi. Jandarmii au intervenit prompt şi au prevenit escaladarea violenţei. M.C. (15 ani ) şi Flaviu B.  21 de ani ) – o mai veche cunoştinţă a jandarmilor – au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 100, respectiv 400 de lei.

La aceeaşi oră, respectiv 20.00, tot în cartierul Mihail Kogălniceanu, un alt echipaj al Secţiei de Jandarmi Sebeş îl sancţiona contravenţional pe E.P.R. (21 de ani) pentru că, aflat sub influenţa alcoolului, a tulburat liniştea locatarilor Blocului 124. Alertaţi prin apel la 112, jandarmii au acţionat într-un timp foarte scurt, determinându-l pe cetăţeanul turbulent să înceteze manifestările zgomotoase şi sancţionându-l ulterior cu amendă în valoare de 200 de lei.

L. Andrei (32 de ani), domiciliat în Blaj, a fost sancţionat duminică, de jandarmii din cadrul secţiei din localitate, cu amendă în valoare de 200 de lei, pentru provocarea unui scandal. În jurul orei 22.15, concubina acestuia a apelat 112 şi a solicitat ajutor deoarece era înjurată şi ameninţată de bărbat cu acte de violenţă. Ajunşi de urgenţă la adresa indicată, jandarmii au acţionat pentru aplanarea incidentului şi prevenirea unor fapte mai grave.

De asemenea, duminică, la ora 18.55, Iosif I. (44 de ani), din Alba Iulia, a fost sancţionat contravenţional pentru că, aflat în avansată stare de ebrietate, pe strada Vasile Alecsandri din municipiul reşedinţă de judeţ, a înjurat şi a proferat obscenităţi la adresa unei cunoştinţe. Solicitaţi prin apel la 112, jandarmii au intervenit în scurt timp, punând capăt episodului de violenţă verbală şi sancţionându-l pe vinovat cu amendă în valoare de 200 de lei.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte reprezentanţii jandarmeriei le recomandă cetăţenilor să evite manifestările de violenţă şi să apeleze la căi legale pentru rezolvarea divergenţelor. În plus, aceştia reamintesc că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. În plus, dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul sancţiunii pecuniare creşte, fiind cuprins între 1.000 lei şi 3.000 de lei

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax