Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 10.400 lei aplicate de inspectorii ITM Alba pentru nereguli în activitatea agenţilor economici din judeţ

Publicat

În perioada 7-10 mai, inspectorii ITM Alba au aplicat şapte sancţiuni pentru deficienţe în activitatea firmelor din Alba, în valoare totală de 10.400 lei. Au fost controlate în total 29 de firme, cu 673 de angajaţi.

Reprezentanţii ITM au constatat 44 de deficienţe privind primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; lipsa atribuţiilor corespunzătoare postului prin fişa postului pentru toţi salariaţii, necompletarea contractelor individuale de muncă cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului; neîndeplinirea măsurilor obligatorii dispuse în controalele anterioare; primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine); nu s-au compensat în bani la încetarea activităţii, concediile legale de odihnă neefectuate în perioada lucrată;

nu se face dovada achitării drepturilor salariale către salariaţi; contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze privind criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor; regulamentul intern nu conţine dispoziţii referitoare la criteriile şi procedurile de evaluare profesională a salariaţilor; registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic nu se păstrează la sediul societăţii.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 45 de agenţi economici, la care au fost găsite 12 deficienţe. A fost aplicată o amendă în cuantum de 5.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax