Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 104.000 lei pentru munca nedeclarată. Vezi firmele din Alba sancţionate de ITM pentru că aveau angajaţi „la negru”

Publicat

ITM Alba îşi concentrează în această perioadă controalele pentru combaterea muncii la negru. În acest sens, în perioada 9-13 aprilie 2012, inspectorii au aplicat amenzi în cuantum de 104.000 lei, din care 50.000 de lei pentru munca nedeclarată. În acest interval, la unităţile controlate au fost identificate 105 persoane aflate în lucru fără forme legale de angajare.

Recordul de persoane angajate la negru aparţine firmei italiene de confecţii încălţăminte „Futura Calzature” SRL Alba Iulia, pentru care inspectorii au sesizat deja organele legii dar astfel de nereguli au fost depistate şi la alte patru întreprinderi individuale şi persoane fizice din Alba. Este vorba despre SC „Bouquet Art” SRL, care a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că o femeie lucra fără forme legale de angajare, întreprinderea individuală aparţinând lui Adrian Nicolae Miheţ, amendată cu 10.000 de lei pentru munca la negru, dar şi la întreprinderea individuală aparţinând lui Cristi Nicolae Fortuna, aflată în acelaşi caz. Aurel Voicu, persoană fizică care angajase ilegal două persoane, a fost amendat cu 20.000 de lei de inspectorii în muncă.

Acţiunile inspectorilor ITM Alba au vizat şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. La cele 23 de unităţi controlate au fost descoperite 75 de deficienţe care s-au soldat cu amenzi în sumă de 13.000 de lei. Controalele ITM se vor intensifica în perioada următoare, iar, potrivit directorului instituţiei, inspectorii se vor afla în teren în fiecare săptămână din acest an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax