Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 20.000 de lei aplicate de inspecţia fiscală din Alba. Patru cazuri de evaziune, în atenţia autorităţilor

Publicat

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Alba,  prin Activitatea de Inspecţie Fiscală, a aplicat, în luna mai, amenzi de 20.000 de lei şi a înaintat patru cazuri în care sunt prejudicii prezumtive la bugetul de stat în atenţia instituţiilor abilitate.

DGFP Alba a efectuat un număr de 138 acţiuni de control la contribuabili persoane fizice şi juridice, din care 67 au fost inspecţii fiscale.

Rezultatele globale înregistrate de organele de inspecţie fiscală s-au concretizat în stabilirea unor venituri suplimentare pentru bugetele administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în sumă totală de 3,284 milioane lei, astfel: 2,127 mil.lei diferenţe din impozite, taxe şi contribuţii şi 1,137 milioane lei accesorii aferente diferenţelor calculate.

Pentru abaterile şi deficienţele constatate, organele de inspecţie fiscală au aplicat  23 amenzi contravenţionale în sumă totală de 20.000 de lei.

Pentru prejudicii (prezumtive) create bugetelor administrate de ANAF, în sumă totală de 3,203 milioane de lei, DGFP Alba-Activitatea de Inspecţie Fiscală a înaintat patru cazuri instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.

De asemenea, inspectorii fiscali au soluţionat 192 de deconturi pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată în valoare totală de 14,692 mil.lei, fiind respinsă la rambursare suma totală de 420.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax