Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 20.000 de lei aplicate de poliţiştii din Alba în urma acţiunilor de control pe DN1 şi DN7 de vineri

Publicat

pol

Acţiunile de control organizate pe DN1 şi DN7, de 1 martie, de către poliţiştii IPJ Alba au fost urmate de sacţiuni în valoare totală de aproape 20.000 de lei, aplicate şoferilor fără acte în regulă. Oamenii legii au reţinut şi patru premise.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în cooperare cu Inspectoratul pentru Siguranţa şi Controlului Traficului Rutier Alba, Registrul Auto Român Alba si Garda Financiară Alba au organizat o acţiune comună în scopul asigurării creşterii gradului de siguranţă a traficului rutier şi combaterii faptelor de evaziune fiscală.

La acţiunea desfăşurată pe Drumul Naţional 1 şi Drumul Naţional 7, au participat 23 de poliţişti şi 12 specialişti din cadrul instituţiilor civile cu atribuţii în domeniul siguranţei rutiere precum şi a combaterii evaziunii fiscale.

În cadrul acţiunii au fost constatate diferite încălcări ale normelor legale pentru care au fost aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.850 lei.

Dintre acestea, 6 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002, privind tariful de rovinietă, iar 5 contravenţii pentru nerespectarea timpilor de odihnă conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 37/2007.

Majoritatea sancţiunilor contravenţionale (113) au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 15 pentru neportul centurii de siguranţă, 3 pentru conducerea pe drumurile publice a conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic, 3 conducerea pe drumurile publice a unui vehicul al cărui termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat şi 2 pentru nerespectarea regulilor referitoare la efectuarea manevrei de depăşire.

Au fost reţinute 4 permise de conducere, dintre care 2 pentru depăşire neregulamentară, unul pentru neacordarea priorităţii de trecere, iar unul pentru nerespectarea semnificaţiei culorii galbene a semaforului.

Pentru defecţiuni tehnice sau lipsa inspecţiei tehnice periodice au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mariu

    luni, 04.03.2013 at 10:51

    Domnilor politisti, suntem noi prea simtiti si oprim cand ridicati mana… oare nu ar trebui sa aveti baston de oprire sau manusi albe??? De unde stim ca nu aratati cu degetu spre vegetatie????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax