Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 23.000 de lei și 10 permise de conducere reținute, în urma unor acţiuni ale poliţiştilor din Alba. Sancţiuni pentru şoferi şi pietoni

Publicat

În perioada 17-18 decembrie, polițiștii rutieri din județul Alba au organizat două acțiuni ce au avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel de cale ferată și neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni. În urma acestora, au fost aplicate amenzi în valoare de 23.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Transporturi, au desfășurat, marți, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate nerespectării prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Poliţiştii au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.840 lei, din care 6 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată. Au fost suspendate 4 permise de conducere şi reţinut un certificat de înmatriculare.

La ora 7. 06, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Mărășești din municipiul Alba Iulia, un bărbat din comuna Vințu de Jos care conducea o autoutilitară nu a respectat semnalele acustice şi luminoase aflate în funcţiune şi a forţat trecerea căii ferate, în timp ce barierele erau în coborâre.

La ora 15.13, la trecerea la nivel cu calea ferată de la intersecţia străzilor Mihail Kogălniceanu cu Tudor Vladimirescu din Blaj, conducătorul unui camion cu remorcă nu a respectat semnalele acustice şi luminoase şi a fost surprins între cele două bariere.

Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional.

La ora 9.05, pe strada Gării din Aiud, poliţiştii din Aiud au oprit pentru control, in zona pasajului CFR, un autoturism condus de F.S., de 26 de ani, din comuna Lopadea Nouă, care era sub influenţa alcoolului. În urma testării lui F.S. cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,50 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Miercuri, între orele 8.00-12.00 şi 16.00-20.00, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au organizat pe raza municipiului Alba Iulia o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Poliţiştii au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.160 lei, din care 11 pietonilor care s-au angajat în traversare prin loc nepermis şi 5 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor.

Au fost reţinute 6 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax