Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 23.000 de lei și 10 permise de conducere reținute, în urma unor acţiuni ale poliţiştilor din Alba. Sancţiuni pentru şoferi şi pietoni


Publicat

În perioada 17-18 decembrie, polițiștii rutieri din județul Alba au organizat două acțiuni ce au avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel de cale ferată și neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni. În urma acestora, au fost aplicate amenzi în valoare de 23.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Transporturi, au desfășurat, marți, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate nerespectării prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Poliţiştii au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.840 lei, din care 6 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată. Au fost suspendate 4 permise de conducere şi reţinut un certificat de înmatriculare.

La ora 7. 06, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Mărășești din municipiul Alba Iulia, un bărbat din comuna Vințu de Jos care conducea o autoutilitară nu a respectat semnalele acustice şi luminoase aflate în funcţiune şi a forţat trecerea căii ferate, în timp ce barierele erau în coborâre.

La ora 15.13, la trecerea la nivel cu calea ferată de la intersecţia străzilor Mihail Kogălniceanu cu Tudor Vladimirescu din Blaj, conducătorul unui camion cu remorcă nu a respectat semnalele acustice şi luminoase şi a fost surprins între cele două bariere.

Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional.

La ora 9.05, pe strada Gării din Aiud, poliţiştii din Aiud au oprit pentru control, in zona pasajului CFR, un autoturism condus de F.S., de 26 de ani, din comuna Lopadea Nouă, care era sub influenţa alcoolului. În urma testării lui F.S. cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,50 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Miercuri, între orele 8.00-12.00 şi 16.00-20.00, poliţiştii rutieri din Alba Iulia au organizat pe raza municipiului Alba Iulia o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Poliţiştii au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.160 lei, din care 11 pietonilor care s-au angajat în traversare prin loc nepermis şi 5 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor.

Au fost reţinute 6 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

A condus fără permis o autoutilitară și a acroșat un autoturism parcat, la Ocna Mureș. Tânăr din județul Mureș, cu dosar penal

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un tânăr din județul Mureș s-a ales cu dosar penal în Alba după ce a condus o autoutilitară și a acroșat un autoturism parcat regulamentar, la Ocna Mureș. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 mai 2021, în jurul orei 18:40, polițiștii din Ocna Mureș au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Brazilor din Ocna Mureș.

Polițiștii au constatat că un tânăr de 20 de ani, din Sărmașu, județul Mureș, în timp ce efectua manevre pentru a parca o autoutilitară, a acroșat un autoturism parcat regulamentar.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O căprioară a căzut într-un bazin de apă adânc de aproape patru metri. Intervenție dificilă a pompierilor din Blaj

Publicat

O căprioară a căzut într-un bazin de apă adânc de aproximativ patru metri, situat pe raza localității Blaj. 

În jurul orei 10.10, la fața locului s-au deplasat pompierii din Blaj pentru a salva animalul.

Potrivit ISU Alba, pompierii intervin în primă fază pentru imobilizarea căprioarei, care este foarte agitată, iar apoi pentru extragerea acesteia din bazin.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei, la Galeria de Artă din Alba Iulia

Publicat

La Galeria de Artă din Alba Iulia are loc joi, 6 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției – Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei. În cadrul evenimentului vor expune lucrări un număr de zece artiști. 

Expoziția va putea fi admirată la Galeria de Artă din Alba Iulia, aflată pe strada 1 Decembrie 1918, bloc M9 parter, până în data de 25 mai.

În cadrul acesteia pot fi admirate lucrări semnate de:

 • Livia Maria Moldovan
 • Victor Apostu
 • Adela Kostyal
 • Tereza Popa
 • Ileana Muntean
 • Thu Ha
 • Livia Cezara
 • Daniela Peleogianni
 • Cătălin Muntean
 • Traian Mârza

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ITM Alba: Amenzi de 10.000 de lei și cinci avertismente date de inspectori, după controale la firme din județ

Publicat

Inspectorii de muncă din Alba au dat amenzi de 10.000 de lei, în urma controalelor derulate săptămâna trecută la firme din județ.

În perioada 26 – 29 aprilie, în domeniul relaţiilor de muncă au fost verificate 16 de firme, cu un număr total de 510 de salariați. Au fost depistate 29 de nereguli și date 4 sancțiuni, respectiv trei avertismente și o amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • netransmiterea în termenul legal a elementelor referitoare la încadrarea în muncă a salariaților;
 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • netransmiterea în termenul legal în Revisal a modificărilor intervenite în executarea contractelor individuale de muncă;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificați 4 de angajatori și găsite 4 nereguli. Inspectorii au aplicat 2 avertismente și 2 amenzi în valoare de 8.000 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
 • lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
 • lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
 • organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
 • lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
 • desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate