Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Amenzi de 23.000 de lei şi 12 permise de conducere reţinute de poliţiştii din Alba, pentru alcool la volan şi alte abateri

Publicat

Poliţiştii rutieri din Alba au fost cu ochii pe şoferii indisciplinaţi, în cadrul unei acţiuni organizate în weekend pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice. Oamenii legii au dat amenzi de peste 23.000 de lei, au reţinut 12 permise de conducere, dintre care opt pentru alcool şi au retras patru certificate de înmatriculare.

În total, au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale, din care 136 la regimul circulaţiei rutiere. Pentru alcool la volan au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, pentru neportul centurii de siguranţă 42, restul constituind alte abateri la regimul rutier. Totodată, au fost constatate nouă infracţiuni, dintre care cinci fiind de alcoolemie.   Valoarea amenzilor aplicate este de 23.580 lei.

Duminică, la ora 4.00, poliţiştii au oprit pe strada Republicii din oraşul Abrud, un autoturism condus de I.V. (21 de ani) din comuna Albac. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul orăşenesc Abrud, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de I.V., se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având o îmbibatie alcoolica peste limita legală”.

Tot duminică, la ora 16.40, poliţişti rutieri din Aiud, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Cuza Vodă, au oprit pentru control un autoturism condus de către Gheorghe S. (45 de ani) din municipiul Deva. În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliţiei s-a constatat că acesta nu posedă  permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere”.

Poliţişti din cadrul Formaţiunii Poliţiei Rutiere Ocna Mureş au oprit pentru control, duminică, un autoturism pe strada Andrei Mureşanu din  localitatea Ocna Mureş. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost condus de Alexandru F., de 29 ani, din Ocna Mureş, iar plăcuţele cu numere  provizoriu de înmatriculare aplicate pe autoturism, erau expirate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Față de tânăr se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

Sâmbătă, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba, în timp ce desfăşurau activități de patrulare, pe strada Septimius Severus, din municipiul Alba Iulia, au oprit pentru control un autoturism condus de Ioan C., de 26 ani, din Alba Iulia. Întrucât conducătorul auto emana miros puternic de alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61, mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii  gradului de alcoolemie. Faţă de Ioan C., se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are  o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax