Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 4.600 de lei aplicate de poliţiştii locali din Alba Iulia, într-o săptămână. 33 de şoferi s-au ales cu autocolante pe parbriz pentru parcare neregulamentară

Publicat

foto:politialocalaalba.ro

Poliţiştii locali din Alba Iulia au sancţionat 16 şoferi care au încălcat regulile de circulaţie şi au aplicat 33 de autocolante pe maşinile găsite staţionate neregulamentar, în perioada 16-22 august. De asemenea, au identificat 47 de cerşetori şi au dat amenzi pentru contravenţii în valoare totală de 4.620 lei

Biroul Circulaţie din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia a acţionat în ultima săptămână pentru luarea măsurilor legale în cazul conducătorilor auto care opresc, staţionează, parchează neregulamentar sau circulă cu autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite, în zone în care circulaţia acestora este interzisă.

Astfel, numai la acest capitol au fost aplicate un număr de 33 autocolante şi sancţionate contravenţional un număr de 16 persoane care au încălcat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii locali s-au deplasat pe strada Carpenului la intrarea în cartierul Pâclişa unde au constatat că mai multe autovehicule cu masa totală mai mare de 10 tone nu respectau semnificaţia indicatoarelor de restricţie amplasate în zonă. Au fost sancţionaţi contravenţional trei conducători auto cu amenzi în cuantum de 1.440 lei.

La dispeceratul poliţiei locale au fost primite 45 de sesizări telefonice.

Poliţiştii de la Biroul de Ordine Publică au patrulat în zona parcurilor de joacă pentru copii, au verificat starea mobilierului urban, automatelor de bilete amplasate în staţiile de autobuz aparţinând STP, indicatoarelor rutiere, containerelor de colectare ajutoare aparţinând Societăţii Caritas. În timpul serviciului de patrulare s-a avut în vedere identificarea şi sancţionarea persoanelor care practică comerţ ambulant în locuri neautorizate, precum şi a celor care aplică afişe publicitare în mod ilegal în alte locuri decât cele special amenajate. În acest sens au fost verificaţi toţi comercianţii ambulanţi de covrigi, flori ori produse de artizanat ce îşi desfăşoară activitatea pe domeniul public;

s-a patrulat în vederea surprinderii persoanelor care colectează fonduri pentru întrajutorarea unor persoane cu probleme medicale, fără a deţine avizele şi aprobările necesare în acest scop. Au fost identificate şi sancţionate trei persoane.

De asemenea, poliţiştii locali au acţionat zilnic în vederea menţinerii ordinii şi liniştii publice, în zona parcului de joacă ce se află în curs de amenajare pe strada Vasile Alecsandri, la terasele sezoniere amplasate pe raza municipilui Alba Iulia (fiind constatată o contravenţie), în zona Şanţurilor de Nord.

Poliţiştii locali au identificat 47 de cerşetori, 42 de persoane au fost legitimate pentru că au încălcat dispoziţiile legale, iar 11 pentru că aveau comportament suspect (îmbrăcăminte, locaţie, ora târzie)

În total, amenzile aplicate într-o săptămână de poliţiştii locali din Alba Iulia pentru contravenţii se ridică la suma de 4.620 lei, din care 17 (900 lei) pe linie de ordine publică şi 25 (3.720 lei) pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax