Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 8.000 de lei pentru şoferii unor autovehicule de mare tonaj prinşi la Alba Iulia, de Poliţia Locală, cu depăşiri de greutate maximă admisă a camioanelor

Publicat

control tir rar politia locala cantar Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră din Alba Iulia au identificat în trafic, pe raza municipiului, două autovehicule de tonaj mare ce aveau depăşită greutatea maximă admisă. Au dat amenzi de 8000 de lei.

Primăria Alba Iulia transmite că, în urma operaţiunilor de cântărire a 22 de vehicule, două dintre ele au depăşit maximul admis prevazut în OG43/1997. Amenda aplicată în aceste cazuri este de 8000 de lei, minim acordat.

“Având în vedere prevederile legii, amenda este graduală în funcţie de procentajul depăşit pe încărcătură, indiferent de tipul transportului. Prin aceste măsuri nu doar că dorim respectarea albaiulienilor şi a bunurilor publice, în special drumuri, dar vrem să atragem atenţia asupra faptului că măsurile nu sunt negociabile, indiferent de cine este la volan sau deţinătorul maşinii. Cunoaştem şi subtilităţile prin care unii transportatori încearcă să fenteze compromisul, chiar prin supravegherea platformei de cântar. Îi atenţionăm că prin colaborarea cu IPJ pot fi opriţi în trafic indiferent de zona în care se află, fiind îndrumaţi spre platformă. E mai bine să pleci conştient, în limitele legale, decât să te confrunţi cu orice neplăcere ce decurge din încercarea de a ocoli legea”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

În cazul în care se refuză cântărirea, sancţiunea prevăzută este de minim 3000 lei pentru conducătorul auto, la care se adaugă sancţiunea complementară de imobilizare a vehiculului, demontarea plăcuţelor de înmatriculare. Ulterior, pe cheltuiala transportatorului se va prelua încărcătură divizată cu alt mijloc de transport.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax