Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de aproape 10.000 lei, aplicate de polițiștii rutieri pentru abateri de la regulile de circulație în mai multe zone din Alba. A fost vizat transportul în regim de taxi

pol

Publicat

Polițiștii din Alba au aplicat amenzi de aproape 10.000 lei în perioada 26-27 martie, cu ocazia unei acțiuni de verificare a legalității transportului rutier general și în regim de taxi. Astfel, agenții au constatat peste 60 de abateri de la regulile de circulație, depășirea limitei de viteză, lipsa centurii de siguranță, dar și la inspecției tehnice periodice sau altele.

În intervalul 26-27 martie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba şi ai structurilor subordonate în colaborare cu reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român – Agenția Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba au organizat şi desfăşurat pe raza localităţilor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Teiuș și Ocna Mureș, acţiuni care au avut drept scop verificarea legalității desfășurării transportului în regim taxi.

În această perioadă, polițiștii angrenaţi în acţiune au constatat diferite nereguli pentru care au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.820 lei, din care 58 de sancțiuni la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, astfel: două pentru depăşirea limitei legale de viteză, 24 pentru neportul centurii de siguranţă, trei pentru lipsa inspecției tehnice periodice, două pentru defecțiuni tehnice şi 27 de sancțiuni contravenționale pentru alte abateri constatate la O.U.G. 195/2002.

De asemenea, au mai fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 38 din 20 ianuarie 2003, privind transportul în regim de taxi.

Polițiștii rutieri au retras patru certificate de înmatriculare și au constatat două infracţiuni la regimul rutier – nerespectarea regimului transportului rutier public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate