Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de aproape 15.000 lei aplicate de polițiști într-o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere în Aiud, Sebeș și Ocna Mureș

Publicat

politie

Polițiștii din Alba au inițiat o nouă acțiune de prevenire a accidentelor rutiere vineri, 14 februarie 2014, în Aiud, Sebeș și Ocna Mureș. Aceștia au aplicat amenzi de aproape 15.000 lei și au confiscat mai multe permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În scopul reducerii riscului rutier şi asigurării unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic în data de 14.02.2014 poliţiştii rutieri din cadrul poliţiilor Aiud, Sebeş şi Ocna Mureş, au acţionat în cadrul unor planuri proprii de acţiune pentru depistarea conducătorilor de vehicule care nu respectă prevederile normelor legale şi prin aceasta îşi pun în pericol viaţa sau a altor persoane.

În cadrul acţiunilor poliţiştii au constatat o infracţiune şi alte încălcări ale normelor legale pentru care au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.640 lei şi au reţinut 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar pentru defecţiuni tehnice au reţinut 4 certificate de înmatriculare.

Un număr de 48 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 au fost aplicate bicicliştilor, iar 32 pentru alte abateri.

Ca exemplu, la data de 14.02.2014, orele 21.37, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală din localitatea Drașov, comuna Șpring, condus de numitul Radu P. I., de 30 ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba.

Cu ocazia controlului s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, marca DRAGER, care a indicat o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aer expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul municipal Sebeș, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care faţă de Radu P. I. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă pedepsită de art. 336 alin.1 din Noul Cod Penal.

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax