Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de aproape 70.000 de lei, aplicate de polițiști. Administratorul unei societăți comerciale din Alba Iulia este cercetat pentru evaziune fiscală

Publicat

DSC_0090 Şi în acest sfârşit de săptămână, poliţiştii acţionează cu efective mărite, pe raza întregului judeţ, în scopul menţinerii climatului de siguranță civică, prevenirii infracţiunilor, combaterii evaziunii fiscale şi creşterii siguranţei participanţilor la traficul rutier. Cu ocazia acțiunilor polițiștii au aplicat, vineri, peste 300 de amenzi în valoare de aproape 70.000 de lei și un administrator de firmă este cercetat pentru evaziune fiscală. 

 

În perioada 17 – 19 iulie 2015, peste 130 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, desfășoară zilnic activităţi în cadrul unei acţiuni ce vizează prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

DSC_0082 Astfel, vineri, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 81 de controale în pieţe, târguri, localuri public şi verificări la 85 de societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, comerţul ilicit şi contrabanda cu produse accizabile.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei precum şi pentru prevenire accidentelor rutiere şi sancţionarea abaterilor comise de conducătorii auto.

În urma acestei acţiuni au fost constatate 23 de infracţiuni, din care 21 de natură economico – financiară, una la regimul rutier şi una de altă natură.

Totodată, au fost aplicate 309 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 67.685 lei, din care 33 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 19 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 223 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 34 la alte acte normative. Au fost reţinute 6 permise de conducere şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1.216 lei precum şi suma de 2.354 lei.
Cu ocazia unui control efectuat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, la o societate comercială din Alba Iulia, s-a constatat că în cursul anului 2010, administratorul acesteia a înregistrat în mod fictiv în contabilitate, achiziţii de zahar de la o altă societate comercială, în valoare de 415.894 lei din care 66.403 TVA.

Din cerectările efectuate de poliţişti, a rezultat că în luna martie 2010, fostul administrator al societăţii care a efectuat vânzările, ar fi cesionat părţile sociale unei persoane din judeţul Gorj, însă a păstrat documentele contabile şi ştampila societăţii, de care s-ar fi folosit pentru a emite facturi fictive către societatea ce a fost supusă controlului de ieri, pentru ca această societate să beneficieze de deduceri ilegale de TVA, în scopul sustragerii de la obligaţiile fiscale.

Faţă de administratorul societăţii verificate, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală, iar faţă de persoana care i-a furnizat documentele fictive, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax