Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de la Poliţia Rutieră din Alba pentru peste 160 de pietoni care au traversat strada neregulamentar. 22 de şoferi, fără permise, după ce nu au dat prioritate

Publicat

trecere pietoni OMV alba iulia În urma unei acţiuni derulate de Poliţia Rutieră din Alba în această săptămână, 168 de pietoni s-au ales cu amenzi după ce au trecut strada neregulamentar, iar 22 de şoferi au rămas fără permise, după ce nu au dat prioritate celor care circulau pe jos. Măsurile au fost aplicate în cadrul unei acţiuni menite să prevină producerea accidentelor rutiere.

Acţiunea s-a derulat în perioada 16-19 februarie şi a vizat atât acordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, cât şi respectarea de către aceştia a normelor legale privind traversarea drumului public.

Poliţiştii au depistat şi sancţionat contravenţional 168 de pietoni care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, precum şi 22 de conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor.

Faţă de cei 22 de conducători auto sancţionaţi a fost luată şi măsura complementară a suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 7.410 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte faptul că indisciplina pietonilor reprezintă una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere grave înregistrate în anul 2014, în judeţul Alba şi revine cu câteva recomandări pentru creşterea siguranţei pietonilor:

– traversaţi drumul public numai prin locurile marcate ori/şi semnalizate cu indicatoare, iar in localitățile în care acestea lipsesc, pe la colţul străzii, doar după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă

– nu traversaţi în fugă sau prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate

– sporiţi atenţia atunci când traversaţi strada pe timpul nopţii sau în condiţii de vreme nefavorabilă (ceaţă, ploaie sau ninsoare), când, din cauza vizibilităţii reduse sau a carosabilului alunecos, puteţi fi observaţi mai greu de către conducătorii auto.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax