Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de până la 150 de lei, pentru chiriaşii care nu au viza de flotant. Vezi documentele necesare pentru stabilirea reședinței

Publicat

buletin

Cei care locuiesc în chirie trebuie să ştie că au o perioadă limitată pentru a-şi schimba documentele. Printre actele de care au nevoie se numără şi viza de flotant, care trebuie solicitată în termen de cel mult 15 zile şi a cărei lipsă poate atrage o amendă de până la 150 de lei. Reprezentanții Direcției Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba, au declarat că, până acum, nu a fost aplicată nicio amendă de acest fel.

Documentele necesare pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reşedinței

Pentru obținerea vizei de flotant trebuie completată o cerere care se depune la Serviciul local de Evidenţă a Populaţiei, semnată şi de proprietarul imobilului închiriat, obligatorie atunci când se depun documentele. Totodată, trebuie prezentat şi documentul cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie.

Nu trebuie să lipsească de la dosar nici actul de identitate, alături de dovada achitării taxei de timbru, în valoare de 5 lei.

Persoana care locuiește mai mult de 15 zile la o altă adresă decât cea de domiciliu este obligată să își înscrie reședința în cartea de identitate, prin aplicarea vizei de flotant. Viza de flotant se acordă pentru cel mult un an, iar la expirare, chiriașul trebuie să se adreseze din nou Evidenței Populației, cu o nouă cerere.

Este important să vă asigurați că aveți viza de flotant valabilă cât timp locuiți cu chirie. În caz contrar, legea prevede o amendă cuprinsă între 75 şi 150 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax