Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de până la 25.000 de lei pentru service-urile care nu repară produsele fără ambalajul original. Nu mai este obligatoriu pentru a beneficia de garanţie

Publicat

ambalaj produs Păstrarea ambalajului unui produs nu mai este obligatorie pentru a beneficia de garanție, potrivit noii legi a ambalajelor, care a intrat deja în vigoare. Astfel, service-urile pot fi amendate cu până la 25.000 de lei dacă nu respectă noile reglementări.

Potrivit Legii 249/2015, se interzice condiţionarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrare a ambalajului. Pe lângă clarificări privind obligativitatea păstrării cutiei originale în care a fost livrat/cumpărat un anumit produs, legea prevede și amenzi în cazul în care colectarea deşeurilor de ambalaje nu are loc în mod selectiv.

În cazul în care un operator economic refuză repararea sau înlocuirea unui produs aflat în garanţie pentru că nu mai aveţi ambalajul original, puteţi face plângere la Autoritatea Naţională a Protecţiei Consumatorului. Comerciantul poate primi astfel o amendă cuprinsă între 15.000 şi 25.000 de lei.

Cu toate acestea, ANPC intervine doar pentru persoane fizice, persoanele juridice, inclusiv PFA-urile, fiind nevoite să apeleze la justiţie. Cei din urmă sunt sfătuiţi să respecte prevederile din certificatul de garanţie.

Pentru acordarea garanţiei, o persoană are nevoie doar de certificatul de garanţie şi de factură, însă datele de identificare ale vânzătorului de pe factură trebuie să fie lizibile.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax