Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 100.000 de lei de la ITM Alba pentru firme cu nereguli în domeniul relaţiilor de muncă

Publicat

Inspectorii ITM Alba au dat amenzi de peste 100.000 de lei, săptămâna trecută, firmelor depistate cu nereguli în domeniul relaţiilor de muncă. Acestea au fost sancţionate pentru netrasmiterea în termenul legal al contractului de muncă în aplicaţia naţională Revisal.

Majoritatea firmelor depistate cu aceste nereguli sunt din zona Cîmpeni.

În perioada 16-20 decembrie, au fost controlaţi 34 de agenţi economici, cu un număr total de 669 de salariaţi. Inspectorii ITM au constatat 55 de nereguli, dintre care pentru nouă persoane nu a fost transmis contractul de muncă în termenul legal, în aplicaţia naţională Revisal (Registrul electronic de evidenţă a salariaţilor). Au fost aplicate 11 amenzi în valoare totală de 104.900 lei, din care şase sancţiuni, în sumă de 90.000 lei pentru netransmiterea contractelor de muncă  în Revisal şi trei amenzi în valoare de 900 lei pentru nepăstrarea la sediul angajatorului a Registrului de evidenţă a salariaţilor. O amendă în cuantum de 4.000 lei a fost formulată pentru încălcarea art.12. lit.a. din Legea nr.52/2011 privind activitatea zilierilor şi altă amendă, de 10.000 lei, pentru neprezentarea documentelor în vederea finalizării controlului.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 27 de unităţi şi formulate trei amenzi în valoare de 13.000 de lei şi un avertisment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax