Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 110.000 lei și marfă confiscată în valoare de 3.000 lei, la comercianții de carne din piețele din Alba

Publicat

Polițiștii și inspectorii sanitari-veterinari din Alba au controlat marți comercianții de carne din mai multe piețe din Alba. În prima zi a acțiunii, aceștia au aplicat amenzi în valoare de peste 110.000 lei și au confiscat bunuri în valoare de peste 3.000 lei. Controalele continuă în Alba până în data de 4 mai, la toți cei care transportă și vând carne în piețe în preajma sărbătorilor.

Marți, 30 aprilie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în cooperare cu specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Alba, a desfăşurat o acţiune în mai multe pieţe agroalimentare de pe raza de competenţă, în scopul verificării legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, precum şi al respectării legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor şi a comercializării de produse alimentare specifice perioadei pascale şi al reducerii incidenţei evaziunii fiscale.

În acţiune au fost angrenaţi 85 de poliţişti şi 8 specialişti din cadrul DSVSA Alba. S-a acţionat de asemenea pe principalele artere rutiere ale judeţului pentru verifica legalitatea transporturilor pe drumurile publice a animalelor şi produselor din carne, fiind constituite 21 de microfiltre rutiere în care au fost verificate 257 de autovehicule.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat legalitatea operaţiunilor derulate de comercianţi din 11 pieţe din judeţul Alba iar pentru nereguli constatate au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 114.500, din care 3 la H.G. 984 din 2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, 7 la Legea 12/1990 privind comerţul şi 106 la alte acte normative.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 3.037 lei.

Astfel de acţiuni vor fi organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, zilnic, până în data de 04.05.2013, inclusiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax