Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 1,7 milioane lei date de inspectorii Administrației Bazinale de Apă Mureș. Ce au verificat inspectorii

Publicat

Inspectorii din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș au dat amenzi de peste 1,7 milioane lei, în primele patru luni ale anului.

Au fost verificări la stații de alimentare cu apă, de epurare, de sortare-spălare agregate minerale, balastiere și alte obiective.

În total, au fost 273 de controale în domeniul gospodăriri apelor, în bazinul hidrografic al râului Mureș.

Controalele efectuate în această perioadă au vizat, în principal, activități de exploatarea agregatelor minerale din albii și terase, inclusiv stații de sortare-spălare agregate minerale, alimentări cu apă și stații de epurare, depozitarea de deșeuri, respectiv păstrarea stării de salubritate a malurilor și albiilor cursurilor de apă. A fost verificat modul de respectare al actelor de reglementare și a legislației specifice în domeniul gospodăririi apelor.

Controalele efectuate:

  • 70 balastiere și stații de sortare-spălare agregate minerale
  • 82 sisteme de alimentare cu apă și stații de epurare
  • 120 alte folosințe

Amenzi și avertismente. Dosar penal în județul Mureș

Cu ocazia efectuării controalelor, au fost aplicate, în total, 56 de sancțiuni contravenționale din care 33 de avertismente și 23 de amenzi în valoare de 1.172.000 lei, transmite Administrația Bazinală de Apă Mureș, într-un comunicat.

Au fost înaintate, către Inspectoratul Județean de Poliție Mureș, documentele necesare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de extragere a agregatelor minerale fără deținerea actelor de reglementare necesare în domeniul gospodăririi apelor, în cazul unei persoane fizice.

În cadrul activității desfășurate în perioada respectivă au fost înregistrate și soluționate un număr de 52 de sesizări (petiții) formulate de către diferite entități, pe diverse problematici specifice gospodăririi apelor.

Administrația Bazinală de Apă Mureș, prin activitatea de inspecție, se asigură că folosințele de apă funcționează cu respectarea legalității în domeniu, iar inspectorii  efectuează pe tot parcursul anului controale planificate, tematice, inopinate ori de altă natură care sunt specifice acestei activități, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax