Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Amenzi de peste 26.000 de lei: Patronii unităţilor de turism din Alba care nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu pot fi obligaţi să îşi sisteze activitatea

Publicat

În ciuda faptului că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Unirea Alba nu percepe nici un fel de taxă pentru eliberarea avizului şi autorizaţiei de securitate la incendiu, proprietarii unităţilor de turism din judeţul nostru omit să se asigure din acest punct de vedere, riscând să pună în pericol viaţa celor câteva mii de turişti care le trec anual pragul.

Potrivit informaţiilor furnizate de ISU Alba, doar în trimestrul II al anului 2011 au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 26.500 de lei pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul situaţiilor de urgenţă, dar din păcate acestea au rolul doar de a sancţiona, nu şi de a preveni eventuale incidente provocate de inconştienţa patronilor de pensiuni.

ISU Alba atenţionează proprietarii unităţilor de turism din Alba că astfel de controale vor continua până la sfârşitul anului, iar, pe lângă sancţiunile contravenţionale, inspectorii pot solicita şi încetarea activităţii unităţilor aflate în ilegalitate până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu înainte de intrarea în exploatare a construcţiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax