Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 3.000 de lei, 100 kg de produse de carne şi 1.085 kg de cetină de brad confiscate de poliţiştii din Alba Iulia, Vinţu de Jos şi Galda

Publicat

politie

Joi, în numai şase ore, poliţiştii din Alba Iulia împreună cu poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos au constatat 30 de abateri contravenţionale, au confiscat 100 kg de semipreparate de carne şi 1.085 kg de cetină de brad transportate fără acte de proveninenţă.

În municipiul Alba Iulia şi pe raza localităţilor rurale arondate, poliţiştii au organizat o acţiune ce a avut drept scop menţinerea climatului de siguranţă civică, prevenirea şi combaterea infracțiunilor, inclusiv a faptelor de evaziune fiscală.

Pentru cele 30 de abateri contravenţionale au fost aplicate amenzi în valoare de 3.500 lei, cele mai multe (21), fiind aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii din Vinţu de Jos, au identificat în trafic, o autoutilitară condusă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Săsciori, care transporta 100 de kg de produse semipreparate din carne, fără documente legale.

Întreaga cantitate de carne a fost confiscată şi predată pentru valorificare iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990.

Pe raza localităţii Ampoiţa, poliţiştii Postului de Politie Ighiu au oprit în trafic pentru control o autoutilitară condusă de L.N.D., de 42 de ani, din Abrud. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cele 1.085 kg de cetină din autoutilitară era transportată ilegal, conducătorul auto neputând prezenta documente legale de provenienţă şi transport. Cetina a fost confiscată, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.

Tot în cadrul acţiunii, principalii suspecţi ai unui furt comis la sfârşitul lunii octombrie au fost identificaţi de poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în data de 23 octombrie S.I.M., de 19 ani, împreună cu S.M., de 22 de ani şi S.C.A., de 23 de ani, toţi din Alba Iulia, au vândut, contra sumei de 300 de lei, o ladă frigorifică aparţinând unei societăţi comerciale din municipiul Alba Iulia, unui client pe care l-au găsit după ce au postat un anunţ pe un site de internet.

Prejudiciul reclamat de administratorul societăţii păgubite a fost de 5.000 de lei. Poliţiştii au reuşit recuperarea prejudiciului care a fost restituit societăţii păgubite.

Faţă de cei 3 suspecţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax