Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate de poliţişti şi reprezentanţi RAR şi ITM în Alba. Sancţiuni pentru şoferii de taxi şi alţi conducători auto, dar şi pentru firme

Publicat

Poliţiştii din Alba, cu sprijinul reprezentanţilor RAR şi ITM au organizat, marţi şi miercuri, mai multe acţiuni de control în urma cărora au aplicat amenzi în valoare totală de peste 30.000 de lei. Au fost verificate autovehiculele de taxi şi ceilalţi participanţi la traficul rutier privind respectarea regulilor de circulaţie şi a stării tehnice a maşinilor, dar şi activitatea unor firme.

Marţi, 9 iulie, în municipiile Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Blaj şi oraşele Teiuş şi Ocna Mureş, poliţiştii rutieri, împreună cu  reprezentanţi din cadrul  Registrului Auto Român – Agenţia Alba şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au organizat o acţiune privind siguranţa desfăşurării transportului rutier „în regim taxi”.

Cu această ocazie, au fost controlate peste 130 de autovehicule „taxi”, fiind aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, patru au fost formulate privind nerespectarea regimului de viteză, cinci pentru neportul centurii de siguranţă şi 16 pentru alte sancţiuni prevăzute de legislaţia rutieră. De asemenea, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale la Legea 38/2003 privind taximetria. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la suma de 4.450 lei.

Miercuri, 10 iulie, agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Abrud şi cei din cadrul Postului de Poliţie Ciuruleasa, împreună cu specialişti RAR Alba Iulia au organizat o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere, comise pe fondul stării tehnice a autovehiculelor. Au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale, din care şase pentru defecţiuni tehnice constatate la autovehicule. Totodată, au fost retrase patru certificate de înmatriculare şi un permis de conducere. Valoarea amenzilor este de 2.100 lei.

Tot miercuri, poliţiştii din Alba Iulia, cu sprijinul reprezentanţilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au desfăşurat o acţiune în municipiu, pe linia combaterii muncii la negru şi indisciplinei conducătorilor auto în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 13 societăţi comerciale şi aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale, din care una la Codul muncii, 8 la Legea 61/1991 pentru încălcarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, restul constituind abateri la normele rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor este de 23.701 lei.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gogu

    duminică, 14.07.2013 at 11:56

    Cand si cine va amenda pe cei ce ne „ofera” drumuri mizerabile cu gropi, unele petecite, altele neasfaltate ? Nu s-a gasit cine sa-i amendeze ?! Traiasca ROVIGNETA ! Si fraierii care o platesc…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax