Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate de poliţiştii din Alba, de Sfânta Maria. Dosar penal pentru un cetăţean german care a condus un ATV sub influenţa alcoolului

Publicat

Peste 250 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost “la posturi”, în 15 august, zi liberă pentru bugetari, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de peste 30.000 de lei pentru încălcarea normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice şi nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi alte structuri au fost organizaţi în echipaje mixte de ordine şi siguranţă publică. Nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice.

Oamenii legii au constatat 14 infracţiuni, din care patru de natură judiciară, două economico-financiare şi şase la regimul circulaţiei rutiere.

Au fost aplicate un număr total de 208 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.750 lei, din care 15 privind fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 190 privind circulaţia pe drumurile publice şi trei la alte acte normative.

Au fost reţinute patru permise de conducere, din care două pentru consum de alcool.

În 15 august, a fost înregistrat un accident rutier soldat cu rănirea a patru persoane.

Prin SNUAU 112 au fost înregistrate un număr total de 91 de apeluri, din care 44 în mediul urban şi 47 în mediul rural. Prin 48 de apeluri au fost semnalate evenimente care au necesitat intervenţia de urgenţă a poliţiştilor.

La ora 13.45, poliţiştii rutieri din Sebeş au oprit pentru control, pe strada Dorin Pavel din oraş, un autoturism condus de S.D., de 38 de ani, din Sebeş. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

La ora 16.15, poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe C.N., de 16 ani, din Aiud, în timp ce conducea un motoscuter neînmatriculat, pe strada Bethlen Gabor, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Pe numele său, poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

La ora 16.40, poliţiştii Postului de Poliţie Roşia de Secaş l-au depistat, pe DJ 107 B, pe un cetăţean german în vârstă de 45 de ani, care conducea un ATV fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele conducătorului ATV-ului au fost întocmite actele premergătoare cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

La ora 18.40, poliţiştii rutieri din Abrud, au oprit pentru control, pe DN 74A, pe raza localităţii Cărpiniş, o autoutilitară condusă de I.I., de 42 de ani, din comuna Cîlnic, judeţul Alba. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că autoutilitara, care avea aplicate plăcuțe de înmatriculare maghiare, este radiată din circulaţie din data de 14.01.2013. Faţă de conducătorul auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La ora 19.30, poliţiştii din Zlatna l-au depistat pe I.I., de 42 de ani din  Cîlnic, judeţul Alba, în timp ce conducea pe DN 74, pe raza localităţii Pătrîngeni, o autoutilitară neînmatriculată. Pe numele conducătorului auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax