Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de peste 35.000 lei aplicate într-o singură zi de polițiștii rutieri în Alba, pentru abateri de la regulile de circulație

Publicat

politie

În acest sfârșit de săptămână, 15-17 noiembrie 2013, polițiștii din Alba acţionează pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, produse, în special pe fondul nerespectării prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice. Vineri, aceștia au constatat 221 de abateri contravenţionale de la normele privind circulaţia pe drumurile publice, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 35.460 lei.

Din totalul infracțiunilor, 108 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat prevederile legale privind viteza. De asemenea au fost constatate 4 infracțiuni rutiere, au fost reţinute 6 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare. Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii acţionează în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă: „Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România”.

Polițiștii au oferit și câteva exemple de infracțiuni constatate vineri în județul Alba:

În data de 15.11.2013, ora 8.40, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, au oprit pentru control, pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, un autoturism condus de S.E.M., un tânăr de 24 de ani, din Alba Iulia. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului, era expirată, motiv pentru care, pe numele conducătorului auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La ora 16.30, poliţiştii din Ocna Mureş, l-au depistat pe G.L., de 59 de ani, din comuna Hopârta, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mihai Eminescu din Ocna Mureş, având permisul de conducere suspendat. Pe numele său au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

La ora 18.30, poliţiştii din Cugir, în timp ce acţionau pe strada Griviţei din Cugir, au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula înspre strada 21 Decembrie 1989. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul poliţiştilor, motiv pentru care aceştia din urmă au pornit în urmărire, reuşind oprirea autoturismului într-o parcare din spatele blocurilor de pe strada 21 Decembrie 1989. Şoferul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Cugir unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui A.L., de 33 de ani, din Cugir, au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În noaptea de 15/16.11.2013, la ora 2.30, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce acţionau pe DN 67 C, au observat un autoturism care se deplasa în direcţia Şugag – Tău-Bistra, cu luminile stinse. Poliţiştii au trecut la urmărirea autoturismului care a fost oprit iar conducătorul acestuia a fost identificat. G.E.I., de 26 de ani, din comuna Şugag, emana un puternic miros de alcool iar poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. Tânărul a refuzat să se supună testării, motiv pentru care a fost luată măsura conducerii lui la Spitalul municipal Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de G.E.I. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax