Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de peste 3,9 milioane lei, aplicate de Protecţia Consumatorului Alba. Prefectul Ştefan Bardan a atras atenţia asupra cazurilor de mită

Publicat

Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorului Alba

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Alba au identificat, în primele șapte luni ale anului, 752  de nereguli în cazul produselor alimentare. În perioada 1 ianuarie – 30 iulie, CJPC Alba au efectuat 2.080 acțiuni de control, dintre care 1.506 au fost încheiate prin procese verbale de contravenție și 574 prin procese de constatare.

Inspectorii CJPC au aplicat amenzi și pentru 411 cazuri de nereguli privind produse nealimentare, valoarea totală a abaterilor constatate și a măsurilor aplicate fiind de 3.987.383 de lei.

Reprezentanţii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba au întreprins nouă acțiuni în colaborare cu Poliția Economică, opt cu ajutorul Instituției Prefectului Alba și două, cu alți colaboratori. Din numărul total de 2.080  de cazuri, 1.506 s-au finalizat prin constatarea contravenției. Trei au vizat produse financiare, 118 – servicii nealimentare şi 210 – servicii alimentare, iar 6 cazuri au privit servicii financiare.

Inspectorii au acordat o atenție deosebită și agenților economici din mediul rural și celor din afara reședinței de județ. În acest scop au fost ridicate mai multe probe din loturi de produse diferite, pentru a verifica astfel calitatea acestora. În 7 luni, au fost retrase de la comercializare mai multe produse, în valoare de 42.603 lei.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate persoanelor juridice, de 859.350 de lei și persoanelor fizice autorizate, în sumă de 90.210 lei.

În ceea ce priveşte sesizările făcute de cetățeni, au fost înregistrate 333 de reclamații şi cercetate 319. Un număr de 14 reclamații au fost nesoluționabile, din cauza faptului că persoanele reclamante nu au avut dovezi clare pentru a-i ajuta pe inspectori în munca de cercetare. Acest lucru se observă și în numărul de 123 de sesizări neîntemeiate făcute de cetățeni.

O declaraţie interesantă a fost făcută vineri, la ședința de Colegiu Prefectural, de către prefectul de Alba, Ștefan Bardan, în contextul prezentării raportului de activitate CJPC Alba. „Nu vreau să-mi mai ajungă la ureche că un inspector merge toată ziua în control la aceeași unitate comercială și pe vecinul lui nu îl verifică. Am auzit că unii inspectori, contra unor sume de bani, <soluționează> mai repede cazurile. Așa ceva să nu se mai întâmple. Nu vreau să mai aud chestiuni de genul acesta, aveți grijă de personal”, a spus Ștefan Bardan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax