Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 50.000 de lei date de poliţiştii rutieri din Alba, în weekend. Au fost vizate autovehiculele de transport marfă şi şoferii care încalcă legea

Publicat

politie

De joi până duminică, poliţiştii rutieri din Alba au adunat amenzi în valoare totală de 57.900 de lei, în urma unor acţiuni ce au vizat verificarea legalităţii transportului de marfă şi prevenirea accidentelor rutiere. Au fost controlate 450 de autovehicule de transport marfă şi persoane, au fost confiscate bunuri şi au fost reţinute patru permise de conducere.

În perioada 30-31 ianuarie, poliţiştii rutieri din Alba, împreună cu reprezentanţi ai ISCTR – Agenţia Alba, au desfăşurat pe raza judeţului o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele de transport marfă şi persoane, dar şi verificarea legalităţii în care se desfăşoară acest tip de transport.

Au fost verificate 326 de autovehicule destinate transportului de mărfuri. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 27.910 lei, majoritatea pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Sâmbătă şi duminică, poliţiştii rutieri din Alba au constatat 124 de abateri contravenţionale de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. În cele două zile au fost sancţionaţi conducători auto cu amenzi în valoare totală de 22.860 lei.

Poliţiştii au confiscat, în cazul şoferilor autovehiculelor de transport, marfă în valoare de 6.960 lei, iar un permis de conducere şi două certificate de înmatriculare au fost reţinute. A fost constatată o infracţiune de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii din judeţul Alba au controlat 124 de autovehicule de transport persoane, iar pentru nereguli constatate au aplicat 39 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 7.130 lei şi au reţinut un certificat de înmatriculare.

În weekend poliţiştii au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive şi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care conduc autovehicule, fiind sub influenţa alcoolului. De asemenea au fost reţinute 3 permise de conducere, din care unul pentru alcool şi 3 certificate de înmatriculare.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax