Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 60.000 de lei aplicate de inspectorii ITM Alba. Trei societăți comerciale, amendate pentru persoane care munceau „la negru”

Publicat

itm alba 2Trei societăți comerciale din Alba Iulia, Vadu Moților și Rimetea au fost amendate de inspectorii ITM cu suma totală de 60.000 de lei după ce au fost depistate cu persoane care munceau fără forme legale de angajare. 

În urma controalelor efectuate de inspectorii ITM, în perioada 7-11 martie, au fost depistate 6 persoane care lucrau „la negru”. Firmele au fost amendate cu câte 10.000 de lei pentru fiecare persoană care nu avea acte legale de angajare.

Entităţi sancţionate pentru muncă la negru:

1. S.C.DIMPEX SRL Alba Iulia – comert cu flori – 1 persoană fără forme legale de angajare. A fost amendată cu suma  de 10.000 lei.

2. S.C.ISRA COMIMPEX SRL – constructii,comert – Rimetea – 1 persoană fără forme legale de angajare. A fost amendată cu suma de 10.000 lei.

3. Intrep.Individuală CORCHES LOREDANA „Viorel”- Vadu Moților – exploatare forestiera,restaurant – 4 persoane fără forme legale de angajare. A fost amendă cu suma de de 40.000 lei.

Inspectorii ITM au desfășurat controale la 38 de unități în domeniul relațiilor de muncă cu un număr de salariați ai angajatorilor controlați de  1495. Pe lângă amenzile date la cele trei societăți, au mai fost aplicare încă 5 avertismente.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 33 de unități cu 67 de angajați, și aplicată o amendă de 3.500 de lei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax