Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 7.000 de lei aplicate de jandarmii din Alba, în timpul manifestărilor din week-end

Publicat

  În perioada manifestărilor de la sfârşitul săptămânii trecute, Jandarmeria Alba a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică, activitate în care au fost aplicate 7 amenzi, în valoare de 1.700 de lei. Pe lângă acestea, au mai fost formulate 5 amenzi în valoare de 5.500 de lei pentru comercializarea unor produse fără a deţine acte legale de provenienţă a mărfii. De asemenea, au fost confiscate bunuri a căror valoare depăşeşte suma de 1.000 de lei.

În perioada 19 – 20 august, Jandarmeria Alba, prin structurile sale subordonate, a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul a opt adunări publice. Acestea au fost organizate în localităţile Alba Iulia, Sebeş, Ocna Mureş, Roşia Montană, Meteş, Mătişeşti, Pianul de Jos şi Stremţ şi, în total, în cele două zile, au întrunit participarea a peste 32.000 de cetăţeni.

Prin efortul conjugat al echipajelor de jandarmerie şi poliţie, s-a reuşit ca toate aceste întruniri să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant, fără stânjenirea folosirii normale a drumurilor publice (cu excepţia celor autorizate) sau funcţionării unor instituţii publice sau private. Majoritatea celor prezenţi a respectat indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine şi a dat dovadă de un comportament matur şi responsabil, astfel încât nu au fost semnalate evenimente negative grave sau situaţii de risc major la adresa ordinii publice sau siguranţei persoanelor. Cu toate acestea, au fost şi cazuri de nerespectare a regulilor care guvernează buna desfăşurare a manifestărilor publice sau de încălcare a normelor legale de convieţuire în societate. Echipajele de jandarmerie prezente la faţa locului au intervenit prompt în cazul incidentelor apărute spontan (de regulă pe fondul consumului excesiv de alcool ), au prevenit escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte de natură penală şi au acţionat ferm pentru eradicarea acestora şi sancţionarea celor vinovaţi. În acest sens, 16 persoane au fost sancţionate contravenţional, fiind aplicate 9 avertismente scrise şi 7 amenzi în cuantum total de 1.700 de lei.

Pe lângă asigurarea protecţiei cetăţenilor, un alt deziderat major al echipajelor de jandarmerie a fost şi protejarea acestora împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Astfel, nu mai puţin de 10 persoane au fost sancţionate contravenţional din cauza faptului că nu deţineau acte legale de provenienţă a bunurilor pe care doreau să le tranzacţioneze şi nici documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale. Pe acest segment, au fost aplicate 5 avertismente scrise şi 5 amenzi în valoare totală de 5.500 de lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării şi depuse în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba bunuri în valoare de peste 1.000 de lei, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Alba.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax