Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 70.000 de lei aplicate de inspectorii ITM Alba. Trei firme din județ au fost depistate cu persoane muncind „la negru”

Publicat

În doar patru zile de controale la firmele din județul Alba, inspectorii ITM au aplicat amenzi în valoare de peste 70.000 de lei în domeniul relațiilor de muncă. Trei unități comerciale au fost depistate cu persoane muncind „la negru” și au fost sancționate conform legii. În domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate două amenzi în valoare de 7.500 de lei.

În perioada 4-8 martie, inspectorii ITM Alba au controlat 48 de unități în domeniul relațiilor de muncă. Cu această ocazie, au fost depistate și amendate trei firme care aveau angajați „la negru”. Este vorba despre SC „Dani On” SRL, care a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru o persoană fără forme legale de angajare. Aceeași amendă a fost aplicată și firmei cu punct de lucru în Sebeș, SC „Rolinserv M & S” SRL, tot pentru o persoană muncind la „negru”. SC „Doris Isabela” SRL, a fost amendată cu suma de 40.000 de lei, pentru primirea la muncă a patru persoane fără întocmirea actelor legale de angajare.

În perioada 6-7 martie, s-a derulat la nivelul judeţului Alba, campania de identificare şi sancţionare a muncii nedeclarate şi de verificare a respectării reglementărilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în sectorul întreţinere şi reparaţii auto-service auto, campanie dispusă şi monitorizată de către Inspecţia Muncii Bucureşti. În cadrul acestei campanii, au fost verificaţi 25 de agenţi economici, cu un număr de 176 salariaţi din care 31 femei, au fost depistate 93 de deficienţe şi dispuse tot atâtea măsuri obligatorii pentru intrarea în legalitate şi a fost aplicată 1 amendă de 1.000 lei pentru nerespectarea unor prevederi din legislaţia muncii.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 54 de unități și aplicate 2 amenzi în valoare de 7.500 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax