Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 80.000 lei aplicate de D.S.V.S.A. Alba ca urmare a controalelor premergătoare sărbătorilor de iarnă

Publicat

dsvsa

Ca urmare a dispozitiilor transmise de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind „Măsuri suplimentare de supraveghere şi control în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă” inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au verificat în perioada 27.11-18.12.2018 un număr de 116 unităţi. 

Aceste controlale au fost efectuate în 3 unitati de procesare a cărnii, 48 de restaurante, 8 unități tip fast-food, 8 pensiuni turistice, 11 unitati mobile de alimentație publică, 17 laboratoare de cofetărie-patiserie,8 supermarketuri,8 magazine alimentare și 5 plăcintării.

Ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor desfășurate în acest interval au fost aplicate un număr de 22 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare în valoare totală de 83.100 lei şi 10 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001.

Abaterile de la normele sanitar veterinare și pentru siguranţa alimentelor pentru care au fost aplicate aceste sancţiuni sunt: depozitarea produselor alimentare în spaţii insalubre, conditii precare de igienă a spațiilor de lucru, expunerea la comercializare a produselor alimentare cu ambalaj deteriorat, elemende de identificare nelizibile, manipularea produselor alimentare cu încalcarea normelor de igienă prin folosirea recipentelor si a ustensilelor deteriorate,comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

În cadrul L.S.V.S.A. Alba au fost confirmate un număr de 4 probe pozitive(Trichinella spp.) de la porcii care provin din localitătile Căpâlna, Balomiru de Câmp și Pianu de Sus precum și o probă provenită de la un mistreț de pe fondul de vânătoare Valea Lungă. Pentru animalele diagnosticate cu trichineloză, s-a dispus măsura confiscării și dirijării către o unitate de incinerare a subproduselor ce nu sunt destinate consumului uman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax