Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de zeci de mii de lei în judeţul Alba, pentru pietonii care au traversat strada neregulamentar. Şoferii care nu au acordat prioritate s-au ales cu permisele reţinute

Publicat

politie

Amenzi de peste 45.000 de lei şi 18 şoferi cu permisele reţinute. Sunt rezultatele unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii organizate joi de poliţiştii rutieri din Alba.

Pentru încălcări ale prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 266 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.820 lei.

Au fost sancţionaţi 79 de pietoni care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi 18 conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor angajaţi în traversare, pe trecerea de pietoni. Cei 18 conducători auto au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale şi le-au fost reţinute permisele de conducere.

Poliţiştii le reamintesc pietonilor că sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar, în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, tot pe direcţia lor de mers.

De asemenea, sunt obligaţi să traverseze drumul perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat.

Poliţiştii precizează şi să nu uite să respecte culoarea roşie a semaforului electric.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax