Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de zeci de mii de lei şi permise reţinute în Alba, pentru şoferii care au depăşit neregulamentar sau au condus cu viteză. Acţiune IPJ pe şoselele din judeţ

Publicat

pol

Şoferii care au depăşit neregulamentar sau au condus cu viteză excesivă pe şoselele din Alba, vineri, au intrat în vizorul poliţiştilor, care au organizat o acţiune în scopul reducerii riscului rutier şi asigurării unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic. Poliţiştii au reţinut 32 de permise, nouă certificate de înmatriculare şi au dat amenzi de aproape 40.000 de lei.

În cadrul acţiunilor poliţiştii au constatat cinci infracţiuni şi alte încălcări ale normelor legale pentru care au aplicat 234 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.780 lei. Dintre acestea 27 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 29 pentru neportul centurii de siguranţă, iar 108 pentru alte abateri.

Ca sancțiune complementară poliţiştii au reţinut 32 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 27 pentru depăşire neregulamentară, iar cinci pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice poliţiştii au retras nouă certificate de înmatriculare.

În scop preventiv, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba informează populaţia că „depăşirea neregulamentară” şi „viteza” sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale însemnate şi recomandă tuturor participanţilor la trafic să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună în pericol viaţa sau integritatea corporala a persoanelor şi să nu aducă prejudicii proprietăţii publice ori private.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax