Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi foarte mari și chiar închisoare pentru angajatorii care lucrează cu oameni ”la negru”

Publicat

Amenzi mari pentru munca nedeclarată, începând de astăzi. Președintele Iohannis a promulgat legea prin care angajatorii vor primi amenzi drastice și chiar închisoare dacă sunt depistați că lucrează cu angajați ”la negru”.  

Legea care stabilește noile amenzi pentru munca la negru prevede amenzi până la 20.000 lei pentru munca nedeclarată, iar dacă angajatorul continuă activitatea cu persoane fără contract individual de muncă după ce a fost amendat riscă închisoare de până la 2 ani.

Cu toate că Senatul nu a aprobat noile amenzi, Camera Deputaților, care este for decizional, a adoptat legea la mijlocul lunii martie, în limita cuantumului total al amenzilor la un plafon de 200.000 de lei. Proiectul a primit 177 voturi favorabile, 71 împotrivă  si 6 abțineri.

În textul de lege adoptat de Camera Deputaților munca nedeclarată reprezinta: „primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel tarziu în ziua anterioară începerii activității; primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel tarziu în ziua anterioară începerii activității”.
Sursa: Wall-street.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax