Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi în valoare de peste 47.000 de lei date de polițiștii din Alba în prima zi a acțiunii „Alege Viața”. Au fost folosite 16 aparate radar

Publicat

politie

În urma unei acțiuni desfășurate de polițiști în acest weekend, peste 300 de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor de circulație. Suma amenzilor date de oamenii legii a fost de peste 47.000 de lei. Poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din judeţul Alba acţionează la sfârșitul acestei săptămâni pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În perioada 27-29 septembrie, poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică acţionează pe raza întregului judeţ pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Acţiunea este coordonată de Direcţiile Rutieră şi de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi se desfăşoară cu sloganul „Alege Viața!”

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, sunt folosite toate cele 16 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În cursul zilei de ieri, 27 septembrie, au fost depistaţi şi sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 47.410 lei, un număr de 331 de conducători auto care au încălcat regulile privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia, 222 au încălcat regimul legal de viteză, 7 s-au angajat în depășiri neregulamentare, unul a condus sub influenţa alcoolului, iar 101 conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării, 11 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice, transmit polițiștii. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată la condiţiile de drum şi trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax