Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi între 5.000 lei și 20.000 lei pentru arborarea steagurilor neaprobate. Proiect legislativ, la Senat

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Arborarea altor drapele în afara celor aprobate de lege, de către instituțiile de stat va fi sancționată cu amenzi de la 5.000 de lei la 20.000 de lei, potrivit unui proiect de modificare a legii, inițiat la Senat.

Propunerea legislativă pentru completarea şi modificarea Legii 141/2015 privind arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 18 februarie.

Inițiatorii proiectului susțin că actualele reglementări se referă doar la protocolul arborării și folosirii steagurilor aprobate, dar nu include și posibilitatea interzicerii drapelelor neaprobate. Astfel, dacă o unitate teritorială arborează un steag neaprobat, prefectul nu poate da nicio sancțiune.

Potrivit proiectului, arborarea și folosirea steagurilor în propriul teritoriu administrativ a altor unități administrativ-teritoriale este interzisă. De asemenea, arborarea și folosirea steagurilor neaprobate conform legii, în unități administrativ-teritoriale sunt interzise.

Nerespectarea prevederilor se va putea sancționa cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei.

Proiectul va fi dezbătut mai întâi la Senat, care este prima cameră sesizată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax