Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi mai mari pentru cei care văd un incendiu și nu îl anunță la 112. PROIECT, la Senat

Publicat


Persoanele care nu iau măsuri pentru prevenirea, stingerea sau limitarea pagubelor provocate de incendii vor risca amenzi mai mari decât cele prevăzute în prezent, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Amenzile se vor aplica atât persoanelor fizice, cât și firmelor.

Parlamentarii propun modificarea legii prin creșterea nivelului amenzilor prevăzute pentru contravenții, într-o măsură proporțională cu gradul de pericol social pe care îl reprezintă faptele. Astfel, la începutul acestei luni a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere o propunere legislativă pentru modificarea articolului 45 din Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Documentul prevede majorarea amenzilor aplicate pentru nerespectarea legislației privind apărarea împotriva incendiilor. Astfel, persoanele fizice și firmele care nu acționează pentru a preveni, limita sau stinge incendiile vor putea primi amenzi ce pot ajunge până la 12.000 de lei.

Propunerea legislativă prevede majorarea a patru categorii de amenzi ce se pot aplica celor ce nu respectă regulile privind apărarea împotriva incendiilor, astfel:

  • amendă cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei (între 500 și 1.000 de lei, în prezent) – pentru persoanele care nu consemnează în actele de închiriere a unui spațiu răspunderile „ce le revin în ceea ce privește apărarea împotriva incendiilor” sau persoanele care dețin părți dintr-un imobil și care nu cooperează „în vederea asigurării măsurilor de apărare împotriva incendiilor”.
  • amendă între 1.501 și 3.000 de lei (între 1.001 și 2.500 de lei, în prezent) – pentru persoanele care observă un incendiu, dar nu îl anunță sau nu iau nicio măsură pentru limitarea sau stingerea acestuia.
  • amendă între 3.001 lei și 7.000 de lei (între 2.501 și 5.000 de lei, în prezent) – pentru persoanele care nu vor interveni imediat pentru limitarea și stingerea incendiilor de vegetație (păduri, culturi agricole, miriști, pășuni etc.)
  • amendă între 7.000 și 12.000 de lei (între 5.001 și 10.000 de lei, în prezent) – pentru persoanele care nu permit, atunci când este vorba despre un incendiu, accesul seviciilor de urgență într-un imobil sau o curte, pentru cei care nu permit folosirea apei sau a altor materiale la stingerea incendiilor, sau pentru persoanele care construiesc imobile sau beneficiarilor acestora care nu solicită și nu obțin avizele legale.

sursa: senat.ro, avocatnet.ro


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Traficanți de droguri din Alba și Cluj, condamnați în total la 40 de ani de închisoare. Decizie definitivă la Alba Iulia

Publicat

Gruparea infracţională formată din mai multe persoane din judeţele Alba şi Cluj, acuzată de trafic de droguri şi destructurată de DIICOT acum șase ani, a primit condamnări definitive la închisoare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Sentința a fost dată în 12 februarie. Gruparea de traficanți de droguri a fost destructurată la începutul lunii octombrie […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia scoate la concurs un post plătit cu peste 12.000 de lei lunar. Ce condiții trebuie îndeplinite

Publicat

sediu primarie drona

Un post de director executiv rămas vacant în administrația locală din Alba Iulia, plătit lunar cu peste 12.000 de lei, a fost scos la concurs. Persoanele care au studii universitare de licență în domeniul ingineriei civile sau ingineriei instalațiilor, diplomă de master în administrație publică și minim șapte ani de experiență în domeniu pot aplica […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Orban vrea alegeri locale în 14 iunie. ”Pe 31 mai și 7 iunie ar fi o impietate față de creștini”

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că 14 iunie este o dată „rezonabilă” pentru alegerile locale. În opinia sa, organizarea acestora pe 31 mai sau pe 7 iunie „ar fi o impietate față de creștini”, fiind Rusaliile. „Primarii m-au întrebat când vor fi organizate alegerile locale și am răspuns că, cel mai probabil, pe 14 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Formularul simplificat al Declarației 230, finalizat de ANAF. Cum se completează

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat și a pus în dezbatere publică formularul simplificat al Declarației 230, pentru direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către entitățile non-profit sau unitățile de cult. Potrivit documentației publicate de ANAF, formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care dispun direcționarea unei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate