Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi mai mari pentru cei prinși aruncând gunoaie pe domeniul public, în Ciugud. Sancțiunile aprobate de Consiliul Local ajung până la 2.500 lei

Publicat

Sancţiunile pentru cei prinşi aruncând deşeuri pe domeniul public din comuna Ciugud au fost înăsprite, prin decizia Consiliului Local. În ultima şedinţă, a fost aprobată majorarea amenzilor pentru cei care aruncă gunoiul pe teritoriul comunei Ciugud, în alte spaţii decât cele special amenajate.

În funcţie de gravitatea contravenţiei, amenzile acordate vor fi cuprinse între 100 şi 2.500 lei, atât pentru persoanele fizice, cât şi cele juridice, conform prevederilor O.G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Un studiu statistic încheiat recent a relevat faptul că în anul 2013 au fost acordate în jur de 12 sancţiuni persoanelor care au decis să depoziteze deşeuri în locuri neautorizate. Tot acest studiu a demonstrat că aceşti contravenienţi, persoane fizice şi juridice, nu aveau domiciliul sau sediul pe raza comunei.

Primarul Gheorghe Damian motivează că mărirea sancţiunilor va descuraja ulterior faptele de această natură: “Am demarat anual acţiuni de ecologizare, campanii de informare şi sensibilizare a populaţiei. Comuna noastră este o comună curată, cu oameni gospodari şi responsabili. Dar sunt cazuri când vin cetăţenii şi reclamă disconfortul provocat de starea unui teren şi Primăria trebuie să rezolve problema. Ridicarea gunoiului şi depozitarea lui la groapă necesită nişte bani, pe care noi îi pierdem“.

Gheorghe Damian afirmă de asemenea că sursa problemei o constituie cei care traversează comuna şi asociază râul Mureş şi domeniul public cu groapa de gunoi. “Majoritatea transporturilor de deşeuri vin de la municipiu. Anul acesta am instalat sisteme de supraveghere în toată comuna, acest lucru facilitându-ne identificarea contravenienţilor şi sunt sigur că, odată cu majorarea sancţiunilor, vom reduce semnificativ riscul ca aceste evenimente să se mai producă în viitor“.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. elena

    vineri, 13.12.2013 at 09:39

    cand se vor lua masuri si la alba iulia?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax