Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Amenzi mai mici pentru unele categorii de firme, care nu depun la timp declaraţiile fiscale. Proiect

Publicat

taxe-impozite

Un proiect de lege pentru modificarea Codului de procedură fiscală adoptat de Senat prevede amenzi mai mici pentru contribuabilii mijlocii. Vor fi încadraţi cuantumurile prevăzute acum pentru microîntreprinderi și persoane fizice. 

Dacă în prezent, firmele mijlocii riscă aceleași amenzi precum societățile încadrate la contribuabili mari, potrivit propunerii legislative, vor risca aceleași amenzi prevăzute pentru microîntreprinderile și persoanele fizice.

De exemplu, pentru nedepunerea la termen a declarațiilor de înregistrare fiscală, de radiere a înregistrării fiscale sau de mențiuni, contribuabilii mijlocii vor putea primi amenzi cuprinse 6.000 și 8.000 de lei, în loc de 25.000 și 27.000 de lei.

Pe același prinicipiu, nerespectarea obligațiilor de întocmire a dosarului prețurilor de transfer sau nefurnizarea la termen a informațiilor periodice solicitate de organul fiscal vor atrage amenzi cuprinse între 2.000 și 3.500 de lei pentru contribuabilii mijlocii, la fel ca în cazul firmelor mici și a persoanelor fizice.

Comparativ, în prezent, firmele mijlocii riscă pentru faptele de mai sus amenzi cuprinse între 12.000 și 14.000 de lei, cuantumuri valabile și pentru marii contribuabili.

Contribuabilii au posibilitatea de a achita, în termen de 48 de ore de la comunicarea procesului verbal de contravenţie, jumătate din valoarea minimă a amenzii încasate.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax