Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi până la 20.000 de lei pentru firmele și persoanele fizice autorizate care nu respectă legea pentru paza bunurilor

Publicat

sediu ipj

Persoanele juridice și persoanele fizice autorizate care dețin bunuri cu orice titlu sunt obligate să asigure paza acestora și să apeleze la un evaluator de risc, care să realizeze analiza de risc la efracţie. În caz contrar, riscă amenzi până la 20.000 de lei. Inspectoratul de Poliție Județean Alba continuă campania de informare publică privind condițiile legale de instalare și funcționare a sistemelor de supraveghere video. 

Polițiștii aduc în atenția persoanelor juridice și persoanele fizice autorizate, care dețin bunuri, cu orice titlu, prevederile Legii 333 din 2003 privind paza bunurilor și valorilor și a normelor de aplicare a acesteia, referitoare la modul în care trebuie să-și protejeze bunurile deținute.

Asocierea măsurilor şi a mijloacelor de siguranţă prin introducerea mijloacelor mecano-fizice de protecţie şi a sistemelor de detecţie, supraveghere şi alarmare se face în baza analizei de risc la efracţie, elaborată de către un evaluator de risc la securitate fizică, care va stabili care sunt metodele și mijloacele optime pentru realizarea unei protecții adecvate, transmite IPJ Alba.

Evaluatorii de risc se regăsesc în Registrul Național al Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizică, care este postat pe site-ul Poliției Române https://www.politiaromana.ro/ro/structura-politiei-romane/unitati-centrale/directia-de-ordine-publica/serviciul-sisteme-de-securitate-private/registre-nationale.

Neîndeplinirea acestei obligații se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ttiitt

    joi, 31.10.2019 at 18:12

    Si uite asa te fura statul primul!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax