Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi pentru braconaj piscicol: Patru bărbați din Alba sunt cercetați pentru pescuit ilegal prin greblare sau harponare

Publicat

Mai mulți pescari din Alba au fost amendați de polițiști, după ce au fost prinși încercând să pescuiască ilegal. Este vorba despre trei bărbați din Vințu de Jos și unul din Sebeș, față de care au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de pescuit cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare.

În data de 12 ianuarie 2013, între orele 9.00 şi 18.00, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică împreună cu poliţiştii Posturilor de Poliţie Rădeşti şi Mirăslău, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi a pescuitului ilegal.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi 36 de pescari, iar, pentru nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 600 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Totodată, poliţiştii au constatat cinci infracţiuni sancţionate de acelaşi act normativ şi au confiscat trei unelte folosite la pescuitul ilegal.

Pe raza localităţii Vinţu de Jos, în locul numit „Sub Pod”, au fost depistaţi M.M., de 46 de ani, M.I., de 58 de ani (ambii din Sebeş) şi B.I., de 44 de ani din Sebeş care pescuiau folosind metoda „greblare şi agăţare”.

Cu aceeaşi ocazie, a fost depistat şi M.A.D., de 48 de ani, din Sebeş, care pescuia folosind aceeaşi metodă (greblare şi agăţare), asupra sa fiind găsite două unelte destinate braconajului piscicol.

Faţă de cei patru suspecţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de „pescuit cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, faptă prevăzută de art. 64, lit. l din O.U.G. 23/2008 iar faţă de M.A.D. şi sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 65, alin.1, lit. b din acelaşi act normativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Sorel

    marți, 15.01.2013 at 17:20

    6 mil? la 3 persoane? Daca platesc amenda pot sa pescuiesc toata ziua? :))

  2. Cetateanul

    marți, 15.01.2013 at 17:31

    36 de pescari care au pus tigara pe fir la vederea politiei? :))) 600 de ron la cati lenesi? Le dau si eu 100 de ron daca ma lasa sa pescuiesc toata ziua. :)) Oricum Muresul e plin de curentaci in lung si in lat nu mai prinzi mai nimic. Sper sa nu ma deranjeze pentru permis de pescuit anu asta ca nici nu am de gand sa il vizez atata timp cat ei nu pot demonstra ca o barca plina de pesti au fost curentati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax